≫ 

Šef Twittera podnosi ostavku?

Očekuje se da bi izvršni direktor kompanije Twitter Džek Dorsi uskoro mogao da odstupi sa te funkcije...

  • 0
Twitter

Foto: Pixabay.com

Izvršni direktor kompanije Twitter Džek Dorsi bi uskoro mogao da podnese ostavku na tu funkciju, javila je američka televizija CNBC pozivajući se na svoje izvore.

Smenu Dorsija je još 2020. godine zatražila kompanija Elliott Management, inače akcionar Twittera koji imenuje tri direktora u upravnom odboru, još pre nego što je kupila paket akcija vredan dve milijarde dolara. Dorsi je takođe i izvršni direktor digitalne platforme za onlajn plaćanje Square, pa je taj investitor postavio pitanje da li bi Dorsi sam trebalo da vodi obe kompanije.

Niko iz menadžmenta Twittera još uvek nije odgovorio novinarima CNBC-a na pitanje da prokomentarišu ovu vest, a još uvek nije ni poznato ko bi Dorsija mogao da nasledi na čelnom mestu najpoznatije mikrobloging platforme na internetu.

 

CNBC javlja da je cena akcija Twittera, od kada je vest o mogućoj Dorsijevoj ostavci procurela u javnost, skočila za više od 11 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA