≫ 

Dorsi nije više šef Twittera

Generalni direktor giganta Twitter, Džek Dorsi, povući će se sa te pozicije

  • 1
Jack Dorsey

Foto: Profimedia/Thaddaeus McAdams / Shutterstock Editorial

Dugogodišnjeg generalnog direktora Twittera zameniće direktor tehnologije kompanije, Parag Agraval, a Džek Dorsi će ostati član menadžmenta Tvitera najmanje do sledeće godine

Generalni direktor giganta društvenih medija Twitter, Džek Dorsi, povući će se sa te pozicije, potvrdila je danas kompanija , prenosi DW.

- Odlučio sam da napustim Tviter jer verujem da je kompanija spremna da krene dalje od svojih osnivača. Moje poverenje u Paraga kao direktora je veliko. Njegov rad u prethodnih 10 godina je bio transformacioni. Duboko sam mu zahvalan zbog njegovih veština, srca i duše. Vreme je za vođstvo - saopštio je Dorsi, preneo je CNN.

Dorsi se obratio i na Tviteru, gde je napisao da je to bila samo njegova odluka.

- Bilo mi je teško, naravno. Volim ovu mrežu, kompaniju, volim vas sve, mnogo. S jedne strane sam tužan, s druge sam radostan. Nema mnogih kompanija koje su dostigle ovaj nivo. I nema mnogo osnivača koji biraju dobrobit kompanije pre svog ega. Znam da ćemo dokazati da je ovo bio pravi potez - napisao je Dorsi.

 

Upravni odbor kompanije, koji se od prošle godine pripremao za Dorsijev odlazak, jednoglasno je imenovao sadašnjeg tehničkog direktora Parag Agravala na funkciju generalnog direktora.

Nakon objave ove vesti, Tviterove akcije su skočile za 11 odsto.

Dorsi osim Tvitera ima i digitalnu platnu kompanije Skver.

Smenu Dorsija je još 2020. godine zatražila kompanija "Elliott Management", inače akcionar Twittera koji imenuje tri direktora u upravnom odboru, još pre nego što je kupila paket akcija vredan dve milijarde dolara.

Dorsi je takođe i izvršni direktor digitalne platforme za onlajn plaćanje Square, pa je taj investitor postavio pitanje da li bi Dorsi sam trebalo da vodi obe kompanije.

Video: Ovaj pas zna tačan red vožnje, a putnici ga obožavaju: Lutalica promoviše gradski prevoz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA