≫ 

Čak i ako mu bude dozvoljeno da se vrati na Twitter, Tramp ima drugačije planove koji uključuju Truth Social

Bivši američki predsednik Donald Tramp je pristao da objavljuje na Truth Social pre bilo koje druge društvene mreže

  • 0
Truth Social Donald Tramp Foto: Pixabay

Čak i ako Elon Mask vrati Donalda Trampa na Twitter, bivši predsednik je pristao da sve prvo objavljuje na Truth Social društvenoj mreži, prema regulatornoj dokumentaciji Digital World Acquisition grupe.

U podnesku američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC) navodi se da Tramp može da objavljuje isti sadržaj na drugim platformama, ali mora da sačeka najmanje šest sati nakon što ga objavi na Truth Social mreži.

Ovo pravilo se ne primenjuje na "političke poruke“, uključujući prikupljanje sredstava i poruke o informacijama o glasanju – što znači da bilo kakva poruka o potencijalnoj predsedničkoj trci 2024. godine ne bi bila ograničena vremenskim periodom od šest sati.

Digital World Acquisition grupa, fantnomska kompanija koja radi na tome da Trump Media & Technology i njena podružnica Truth Social izađu na berzu, rekla je da šestočasovna politika daje aplikaciji "ograničeno vreme da iskoristi benefite njegovih postova".

Prošle nedelje, Mask je rekao da planira da poništi Trampovu zabranu na Twitteru ako se njegov ugovor o kupovini kompanije zatvori, rekavši da je zabrana "moralno pogrešna i potpuno glupa". Bivšem predsedniku Amerike je zabranjen pristup popularnom sajtu od januara 2021. godine. Twitter je saopštio da je Trampu zabranio pristup "zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja" i naveo opsadu američkog Kapitola 6. januara 2021. godine.

Nakon zabrane, Tramp je u oktobru najavio da će lansirati alternativnu platformu društvenih medija - Truth Social.

Kada je Truth Social lansiran u februaru, Tramp je minimalno promovisao aplikaciju. Do pre dve nedelje, imao je svega jednu objavu. Tramp je u nedelju pozvao ljude da napuste Twitter u korist njegove aplikacije, u postu na Truth Social-u. Danas, Tramp ima oko 3% ukupnog broja pratilaca koliko je imao na Twitteru. Tome sasvim sigurno nije pomogla činjenica da aplikacija jednostavno ne radi kako treba.

Tramp je u aprilu rekao da se neće vratiti na Twitter čak i ako ga Mask pozove da se vrati. Međutim, dva Trampova savetnika izjavila su za The Washington Post da ne veruju u tvrdnju bivšeg predsednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA