S NESTRPLJENJEM IH ČEKAMO: Ovo su smartfoni koji će obeležiti 2015. godinu (FOTO)

Ove godine su najveći pobednici bili kineske kompanije Xiaomi, Huawei, Lenovo i Oppo čiji su profiti drastično porasli zahvaljujući proboju na globalno tržište. Da li će se stvari sledeće godine promeniti?

  • 56

Konkurencija u svetu mobilnih telefona je ove godine bila veoma velika, a po svemu sudeći taj trend će se nastaviti i naredne godine. Naime, svi popularni modeli će 2015. dobiti svoje bolje i naprednije naslednike, a mnogi od njih već sada puno obećavaju.

Ove godine su najveći pobednici bili kineske kompanije Xiaomi, Huawei, Lenovo i Oppo čiji su profiti drastično porasli zbog proboja na međunarodno tržište.

Pogledajte koji pametni telefoni koji će obeležiti narednu godinu.

SONY XPERIA Z4

Po svemu sudeći Sony će svoju novu perjanicu predstaviti na CES-u u Las Vegasu za manje od mesec dana. Spekuliše se da će Z4 imati 5.4 inčni QHD ekran, ali i Snapdragon 810 procesor. Kada je reč o kameri, pretpostavlja se da će Sony u svoj novi uređaj ubaciti najnoviju od 21 MP.

SAMSUNG GALAXY S6

Južnokorejski gigant će novim modelom ispraviti sve mane koje se korisnicima nisu svidele kod S5. Očekuje se da će Samsung novi model predstaviti na MWC sajmu u martu, a pominju se i dve varijante ovog uređaja. Jedna će imati fleksibilni ekran, dok će druga imati klasični 5.2-inčni displej Quad HD rezolucije, u kombinaciji sa Snapdragon 805/810 procesorom, kamerom visoke rezolucije, i novim dizajnom kućišta koji će biti napravljen od kvalitetnih materijala (moguće aluminijuma).

HTC ONE (M9)

Prema najnovijim informacijama, kompanija HTC će svoj "flegšip" model za 2015. godinu nazvati Hima, ali to za sada nije zvanično potvrđeno. Glasine tvrde da će HTC One M9 ili Hima imati 5.5 inčni ekran QHD rezolucije, 3 GB RAM memorije, Snapdragon 805 procesor i bateriju od 3.500 mAh. Pored toga, spekuliše se da će HTC odbaciti UltraPixel tehnologiju kada je reč o kameri, i da će njihova nova perjanica imati kameru od 16 MP sa optičkom stabilizacijom slike.

HUAWEI ASCEND D8

Ovaj uređaj će biti najbolji model ove kineske kompanije za narednu godinu. Pored toga što će imati ekran od 5.5 inča visoke rezolucije, D8 će imati 64-bitni Kirin 950 procesor, neverovatnih 4 GB RAM-a, kao i 64 GB memorije za skladištenje podataka. Navodno će se pojaviti u maju i koštaće 800 dolara.

LG G4

Za sada nema puno informacija o ovom uređaju, ali će ga LG verovatno predstaviti u maju, da bi već u junu krenuo sa prodajom. Pominje se da će južnokorejska kompanija na ovom modelu predstaviti ekran sa gustinom od 700 piksela po inču, kao i displej sa veoma tankom ivicom. Očekuje se i kamera veće rezolucije, a po procenjenom datumu pojavljivanja G4 će verovatno pokretati Snapdragon 810.

MICROSOFT LUMIA 1030

Očekuje se da će Microsoft svoj novi "flegšip" model predstaviti na proleće 2015. godine. Pretpostavlja se da će ovaj uređaj imati ekran dijagonale 5.5 inča Quad HD rezolucije, Snapdragon 810 procesor, 3 GB RAM-a, ali i potpuno novu PureView kameru rezolucije 50 MP.

XIAOMI Mi5

Iako modeli ove kompanije nisu toliko zastupljeni u našoj zemlji, nadamo se da će se to uskoro promeniti, jer Xiaomi zaista ima šta da ponudi, a što je još važnije po veoma pristupačnoj ceni. Mi5 će biti najbolji model kineske kompanije, pokretaće ga najmoćniji Qualcomm-ov 64-bitni procesor i imaće QHD ekran od 5.7 inča. Ono što je najneverovatnije u vezi ovog uređaja je cena, koja će biti oko 325 dolara.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    8. decembar 2014 | 22:12

    Ko to i sa kojim parama?

  • blood hawk

    8. decembar 2014 | 22:33

    cekam lg4 lg3 trenutno koristim mnogo dobra masina

  • Antrax

    8. decembar 2014 | 23:35

    Svi od ovih telefona ce biti vrhunski, ali mislim da ce Xiaomi ponovo napraviti zver, i da ce pobiti svu konkurenciju. Kod nas jako mali procenat ljudi zna da postoji Xiaomi, a jos manje ga poseduje. Xiaomi je veoma, kvalitetan uredjaj po veoma pristupnoj ceni za ove prostore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA