PSIHODELIČNA TASTATURA: Sa ovom aplikacijom kucanje poruka će biti zabavno (VIDEO)

Kada se dodirne ova tastatura na ekranu počinje "eksplozija" boja, sastavljena je od milion malih trikova i za sad je dostupna za iPhone-e i iPad-e sa IOS 8 operativnim sistemom

  • 10

Kompanija Jordy kreirala aplikaciju Ninetype za proizvode Apple-a, tastaturu baziranu na "dual swipe" sistemu koju sa pravom nazivaju psihodeličnom.

Teško da može da se shvati ključni koncept tastature Ninetype-a, jer zapravo ne postoji jedan već više njih. Ova tastatura je sastavljena od milion malih trikova, neki su preuzeti od drugih tastatura, i mešavina je swipe i flexy vrste kucanja.

Kod "običnih" tastatura moraju da se kucaju pojedinačna slova, ali kod Ninetype-a može da se prelazi preko tastature što čini pisanje znatno bržim. U brzini pomaže što pri kucanju mogu da se koriste obe ruke, dok pišete sa jedne strane, sa drugom možete da tražite željene karaktere.

U proseku se na ovoj tastaturi za jedan minut otkuca oko 130 reči, dok se na ostalim u tom vremenskom roku napiše 85 reči. Na njoj postoji milion prečica koje na prvi pogled nemaju nikakvog smisla, a svaki put kad se dodirne tastatura na ekranu počinje "eksplozija" boja.

U suštini, kucanje na tastaturi Ninetype je nešto poput igrice sa dosta nivoa koje treba da pređete da biste je u potpunosti savladali. Dostupna je samo za Apple proizvode, iPhone-e i iPad-e sa IOS 8 operativnim sistemom.

Aplikaciju možete preuzeti OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA