NAPRAVLJEN SOFTVER KOJI IMITIRA LJUDSKI MOZAK: Hoće li biti pametniji od nas?

Stručnjaci sa Instituta za tehnologiju u Masačusetsu (MIT) i Univerziteta u Njujorku i Torontu primenili su novi pristup u razvijanju softvera koji imitra način na koji ljudski mozak prima i razume nove koncepte

  • 0

Naučnici su uspeli da kreiraju program koji imitira način na koji ljudski mozak uči, što će doprineti još boljem razvijanju veštačke inteligencije.

BIĆEMO BESMRTNI: Pomoću ovoga ćemo nastaviti da živimo i kada UMREMO!

Stručnjaci sa Instituta za tehnologiju u Masačusetsu (MIT) i Univerziteta u Njujorku i Torontu primenili su novi pristup u razvijanju softvera koji imitra način na koji ljudski mozak prima i razume nove koncepte.

Tako je taj program, isto kao ljudi, sposoban da brzo uči slova različitih jezika i generalizuje ono što je naučio.

- Prvi put mislimo da smo dobili informatički sistem koji je sposoban da nauči veliki broj vizuelnih koncepata što se ne razlikuje mnogo od načina na koji uče ljudi - izjavio je Džošua Tenenbaum, profesor na MIT-u.

Međutim, Tenenbaum je istakao da su još uvek "daleko od toga da stvore računar koji bi bio podjednako inteligentan kao ljudsko dete".

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: hr.n1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA