ŽELITE BEZBEDNU ŠIFRU? Ova devojčica prodaje lozinke i pravi je hit na internetu!

Mira Modi (11) je učenica šestog razreda i živi u Americi, a njene lozinke su specifične po tome što su otporne na hakovanje

  • 5

Mira Modi (11) iz Amerike je postala pravi hit na internet nakon što je počela da prodaje lozinke. Ona je sama pokrenula ovaj biznis, a šifre prodaje putem svoje internet stranice. Ono što je posebno u vezi ove devojčice je to što su lozinke koje prodaje otporne na hakovanje.

ZABORAVITE NA LOZINKE: Ova kartica će automatski otključati vaš telefon kada ste blizu!

Mira je učenica šestog razreda, a kod za dobijanje lozinki koristi Diceware metodom pomoću koje generiše nasumičan niz brojeva bacanjem kockice, a zatim dobijene brojeve posebnim rečnikom pretvara u niz reči koje se u 21. veku čine neprobojnim.

Iščitane reči Mira ispisuje na papir i šalje ih osobi koja je kupila lozinku poštom. Na području SAD-a njenu poštu ne sme da otvori niko ko nema sudski nalog, a lozinka košta svega dva dolara.

Do sada je prodala 30 lozinki, a taj broj će sigurno porasti s obzirom na to da je popularnost ove devojčice drastično skočila nakon što su mediji počeli da pišu o njoj.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA