Pomozimo Anđeli (8) da povrati vid!

Da bi progledala osmogodišnja Anđela Gužvić mora na operaciju koja košta 4.800 evra, međutim njena majka, koja sa troje dece živi od socijalne pomoći nema neophodan novac

  • 9

Osmogodišnja Anđela Gužvić na levom oku ima dioptriju minus devet, a na desnom minus jedanaest, i hitno mora na operaciju, koja košta 4.800 evra.

 

Operacija kojoj mala Anđela mora da se podvrgne u Specijalnoj bolnici "Sveti Vid" košta 1.200 evra samo za jedno oko, a ona mora da operiše oba, i to dva puta.

 

Devojčicina majka, Dejana Markov s troje dece živi od socijalne pomoći i dečjeg dodatka i nikako ne može da skupi novac potreban za operaciju, te joj je neophodna pomoć svih onih koji mogu i žele da joj pomognu.

 

Otkako zna za sebe, Anđela živi u mraku. Završila je prvi razred, a ne zna da čita, jer ne vidi. Kroz maglu raspoznaje stvari i sva je u modricama, jer stalno pada, no najteže joj pada kada je maltretiraju u školi.

 

 

- Mnogi me ne vole u školi i svi me zovu ćorava. To je baš ružno, ali nadam se da će, ako nekad budem progledala, prestati da me tako zovu i da ću se lepo igrati s drugom decom. Razumem da me ne vole jer sam im samo smetnja. S drugarima ne mogu ničega da se igram, jer ništa ne vidim i onda me zbog toga i odbacuju. A volela bih, baš bih volela da živim kao i sva druga deca. Bez obzira na to što smo siromašni, bila bih najsrećnija na svetu kad bih videla svet oko sebe - objasnila je Anđela za "Kurir".

 

Na svu muku, malu Anđelu njenu majku i 14-godišnju sestru Mariju, pre nekoliko godina ostavio je otac.

 

- Koliko god bilo teško to što živimo bez oca, odmorili smo se otkako je on otišao. Mnogo nas je maltretirao i tukao, a mlađeg brata nije ni želeo da prizna. Ma strašno, jednom me je toliko istukao da mi je išla krv na nos - kaže Marija.

 

 

Ekipa Telegrafa apeluje da svi koji mogu i žele pomognu maloj Anđeli tako što će novac uplatiti na sledeće račune:

 

dinarski račun Rajfajzen banke: 265-0200000053608-76

 

devizni RS: 35265090000000000551 na ime Dejane Markov, Anđeline majke.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mins

    28. avgust 2013 | 18:13

    Nek gospoda vlasnici bolnice Sveti Vid urade besplatno operaciju, odn. doktori koji rade za njih, a mi cemo donirati za ovu decicu za druge neophodne stvari....

  • Lara

    28. avgust 2013 | 18:10

    Jadno dete, a roditelji treba da vaspitavaju svoju decu da se ne rugaju nikome.

  • Bivsi Debeli

    28. avgust 2013 | 21:42

    Koliko ja znam ovi iz Svetog Vida rade odredjen broj operacija besplatno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA