Vreme čitanja: oko 3 min.

Kamera na Galaxy Note9 uređaju za savršene fotografije

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kupovinom Samsung Galaxy Note9 uređaja na poklon dobijaš Samsung Gear S3 sat na poklon

  • 0

Svakog dana oko 95 miliona fotografija korisnici “okače” na Instagram. Impozantna brojka, zar ne? I ne bi trebalo da nas čudi, imajući u vidu da se i mi sami sa sobom skoro svaki dan takmičimo da “uhvatimo” što bolju fotografiju. Bez obzira na činjenicu da se oko 70 odsto podeljenih slika čak i ne pojavi u obaveštenjima naših pratilaca. No, to i nije važno. Važno je da imamo “instagramičnu” fotku.

Nismo svi rođeni da budemo profesionalni fotografi. Neki od nas nemaju oko za detalje, kadrove, uglove, svetlo, tehniku ili talenat. Ali zato možemo da imamo uređaj sa odličnom kamerom sa kojom ćemo napraviti - odličnu fotografiju.

Galaxy Note9 dolazi sa najinteligentnijom Samsungovom kamerom do sada. Tako inteligentnom da svako od nas može da bude “skoro pa profesionalac” kada je o fotografisanju reč. Nove funkcije, uključujući Optimizaciju kadra (Scene Optimizer) i Otkrivanje nedostataka (Flaw Detection) koriste veštačku inteligenciju kako bi se korisnicima pomoglo da iskoriste najviše što mogu od ove napredne kamere na uređaju.

Uz opciju Optimizacija kadra moguće je napraviti željenu fotografiju već prvim snimkom. Kako ovo uopšte radi u praksi? Optimizacija kadra na zadnjoj kameri koristi veštačku inteligenciju za određivanje elemenata fotografije, kao što su pozadina i subjekat fotografije. Zatim automatski bira jedan od 20 režima, momentalno optimizujući podešavanja za tu fotografiju u skladu sa subjektom snimanja. Dostupni režimi su: Hrana, Portreti, Cveće, Enterijer, Životinje, Pejzaži, Zelenilo, Drveće, Nebo, Planine, Plaže, Izlasci i zalasci sunca, Vodene površine, Ulice, Noć, Vodopadi, Sneg, Ptice, Pozadinsko svetlo, Tekst. Rezultat je živopisna fotografija sa jasnim bojama i dinamičkom definicijom. Fotografski rečeno.

Koliko puta nam se samo desilo da nam prvi snimak nikako nije dobar. Iako se “prvi mačići u vodu bacaju” uz opciju Otkrivanje nedostataka Galaxy Note9 obaveštava korisnika da je slika mutna ili je neko na istoj možda trepnuo. Kamera inteligentno otkriva treptanje, zamućenje, zamrljane objektive i pozadinsko svetlo, i obaveštava korisnika da ponovo fotografiše. Funkcija ispravlja zasićenost, balans bele boje, osvetljenost i kontrast kako bi se obezbedila najbolja moguća slika.

Foto: Promo

Galaxy Note9 ima zadnju dvostruku kameru od 12 MP sa dvostrukim optičkim zumom. Telefoto objektiv i širokougaoni objektiv zajedno snimaju ceo kadar čak i kad se zumira ili prave portreti uz Live focus. Uz dvostruku optičku stabilizaciju slike, fotografije su oštre čak i kad je kamera nestabilna. Takođe, objektiv kamere sa dvostrukom blendom, inteligentno se prilagođava svetlu poput ljudskog oka – birajući jedan od dva režima. Kada je mrak, sočivo se otvara do F1.5 kako bi pustilo svetlost za svetlu i jasnu fotografiju. Po dnevnom svetlu, sočivo se prebacuje na režim F2.4 kako bi pomoglo da fotografija izgleda oštro. Uz HDR mogućnosti na Galaxy Note9, smanjen je šum radi očuvanja jasnih detalja i živih boja bez odstranjivanja izvora svetlosti.

Prednja kamera Galaxy Note9 telefona ima 8MP. Može da inteligentno detektuje lica i da ih fokusira. Pravljenje selfija je moguće i uz inovativnu S pen olovku preko Bluetooth-a, pritiskom na dugme olovke.

Uz to, Super brza kamera na Galaxy Note9 telefonu snima video-snimke koji se reprodukuju tako da pokazuju svaki detalj, a snimanje se odvija pri neverovatnoj brzini: 960 frejmova u sekundi.

Iako većina nas uživo želi da vidi, doživi ili oseti određeni trenutak, isti taj trenutak zabeležen “okom kamere” zauvek će ostati utisnut u pamćenje. Sve dok je fotografija jedan od načina da izrazimo sebe, ili objasnimo nešto ovakvim vidom vizualizacije, nije na odmet imati fantastičan uređaj sa impresivnom kamerom pri ruci. Na primer, Samsung Galaxy Note9. Eto, skromno, zar ne?

A kupovinom Samsung Galaxy Note9 uređaja na poklon dobijaš Samsung Gear S3 sat na poklon. Više o ovoj promociji pročitajte ovde.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA