Još jedna velika kompanija uhvaćena kako lažira benčmark rezultate svojih telefona, a objašnjenje će malo koga uveriti u njenu nevinost

Čini se da možemo da dodamo još jedno ime na spisak proizvođača telefona koji su uhvaćeni kako varaju na benčmark testovima.

  • 0

UL Benchmarks je uklonio Oppo Find X i F7 telefone sa svojih benčmark lista nakon što je testiranjem utvrđeno da oba uređaja veštački budže performanse procesora kada otkriju benčmark test po imenu.

Oppo je priznao da su njegovi telefoni uvek ubrzavali svoj rad kada detektovali "igre ili 3D benčmark testove koji zahtevaju visoke performanse", ali iz kompanije tvrde da bi svaka aplikacija dovela do iste reakcije telefona kada bi on detektovao da korisnik dodiruje ekran svakih par sekundi.

4 veoma važne stvari koje morate da znate pre nego što kupite jeftini kineski telefon

Sa druge strane, UL Benchmarks ne prihvata ovo opravdanje jer je jasno da je Oppo tražio benčmark testove po imenu, a ne po potrošnji procesora i potrebi za pojačavanjem performansi.

Pritom, dodirivanje ekrana ne bi bilo efikasno rešenje da je Oppo sve aplikacije tretirao jednako - jer u tom slučajju rezultati ne bi bili tokoliko konstantni.

Do sada su slični prestupi pripisani i drugim velikim kompanijama kao što su HTC, Huawei i Samsung, a iza ovih odluka vrlo često se nalazio "mentalitet krda" - to moramo da radimo jer i drugi čine isto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA