Apple otkrio šta R u nazivu novog iPhonea XR znači

A saznali smo šta označava i S oznaka.

  • 0

U pitanju je jedna od najdugovečnijih misterija našeg tehnološkog vremena - u liniji dobro osmišljenih naziva proizvoda, Apple je s vremena na vreme umeo da predstavi iPhone "za dopunu" koji nije donosio ništa revolucionarno sem malo osveženog dizajna, ali je zato imao dodatak u imenu - S.

Ta oznaka označavala je da telefon nije prošao kompletnu promenu, već je tu samo da popuni prostor do sledećeg "revolucionarnog iPhonea".

Evo zašto su kopije iPhonea prava noćna mora koja može skupo da vas košta

Ova praksa počela je sa modelom iPhone 3GS 2009. godine, ali pitanje - šta S zapravo znači - nije dobilo odgovor, sve do danas.

Foto: Tanjug/AP

Zapravo, odgovor na ovo pitanje je veoma prost, a možda i očekivan, S ne znači ništa sudeći po predsedniku marketinga Applea Fila Šilera.

On je u intervjuu za Endgadget izjavio da slova koja kompanija bira za svoje proizvode nemaju nikakvo značenje. To se odnosi i na ovogodišnji iPhone XS i iPhone XS Max, i naravno, iPhone XR. Mada, X označava 10 u ovom slučaju.

Šiler je otkrio i šta ova slova znače njemu komentarom da voli kola i sve stvari koje idu brzo, a da su R i S slova kojima se obeležavaju automobili koji su zaista veoma posebni.

Međutim, ovo nije uvek bio slučaj sa oznakama koje Appl edaje svojim telefonima. Kada je predstavljen iPhone 3GS, Šiler je s ponosom izjavio da S označava brzinu (speed) jer je to bio najmoćniji i najbrži iPhone koj je Apple u tom trenutku napravio.

(Telegrtaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA