Ovo je jedini telefon kojim slikam kada uz sebe nemam fotoaparat, košta 350 evra a poseduje iznenađenja koja ne mogu da vam prirede ni 3 puta skuplji uređaji

Samsung je odlučio da se ozbiljno uključi u trku za najbolji telefon srednje klase, a sudeći po svemu što je ubacio u svoj najnoviji model, neće biti teško izabrati pobednika.

  • 1

Poznato je da svi veliki proizvođači velika iznenađenja čuvaju za svoje premijum telefone, dok svi ostali uređaji najčešće moraju da se zadovolje stvarima sa prošlogodišnjih perjanica.

Međutim, Samsung je rešio da malo razdrma stvari u vidu modela A7.

Samsung Galaxy A7 je telefon srednjeg ranga, ali samo po svojoj ceni. Sve ostalo u vezi sa njim bez problema moglo je da bude rezervisano za neku perjanicu čija cena premašuje 1.000 evra.

Možda najprimetniji novitet jeste trostruka kamera na pozadini uređaja. Zapravo, najvidljiviji.

Foto: Nikola Tomić

Ispod 6-inčnog Super AMOLED displeja smešteno je i 4GB radne memorije, osmojezgreni 2.2GHz Cortex-A53 Exynos 7885 procesor, kao i baterija kapaciteta 3.300mAh.

A za prilično impresivnim specifikacijima nimalo ne zaostaje ni dizajn.

Galaxy A7 zaista ostavlja utisak premijum telefona kada ga uzmete u ruku zahvaljujući kombinaciji stakla i metala unutar koje je smešten fullHD+ displej.

Tu je i takozvani "beskrajni" displej rezervisan za Note i S seriju, samo kod ovog modela on nije zakrivljen.

Foto: Nikola Tomić

Veliki novitet jeste i čitač otiska prstiju koji je smešten na desnu bočnu stranu uređaja, a ujedno predstavlja i dugme za uključivanje displeja.

Za razliku od velikih krugova i kvadrata na zadnjoj strani uređaja kod konkurencije, Samsung je veoma elegantno rešio i krajnje zgodno smestio svoj čitač otiska prstiju. Iako će vam se na prvi pogled učiniti previše tankim, ne brinite se, bez ikakvih problema će detektovati vaš prst i uključiti displej.

Ako smatrate da čitač otiska prsta nije dovoljno obezbeđenje, tu je i otključavanje telefona licem. Dovoljno je samo da prednja kamera detektuje vaše lice i telefon će se automatski otključati.

Foto: Nikola Tomić

Kada je displej isključen, na raspolaganju imate Always On (uvek uključen) opciju i tada će telefon sve vreme prikazivati tačno vreme, kao i notifikacije koje vam stižu. Ovo je sjajan način da odmah bacite pogled na notifikaciju koja vam je stigla i procenite da li zbog njega vredi otključavati telefon.

Pored toga što ima impresivne specifikacije za model ovog ranga, Galaxy A7 je takođe i ozbiljan fotoaparat.

Foto: Nikola Tomić

Kao što sam spomenuo na početku, na zadnjoj strani se nalaze 3 kamere - primarni objektiv (24MP), širokougaoni objektiv (8MP) i takozvani senzor za dubinu polja (5MP).

Sa prednje strane smešten je 24MP objektiv.

Primarni objektiv bez ikakvih problema podržava auto-fokus prilikom slikanja. Drugi objektiv zadužen je za fiksan fokus koji je savršen kada želite da zabeležite širok kadar, dok je treći objektiv tu kako biste mogli da imate fotografije koje u prvi plan stavljaju vas, a zamućuju pozadinu. U pitanju je takozvani bokeh efekat.

Meni najimpresivnija od tri kamere je kamera sa ultra širokim uglom. Koliko puta vam se desilo da ne možete da smestite u kadar sve ono sto biste zeleli? Posebno ako ste ljubitelj arhitekture i impozantnih građevina, a i na familijarnom okupljanju široki ugao dobro dođe. Sočivo sa poljem gledišta od 120 stepeni na ultra-širokom senzoru od 8 megapiksela sjajno je za fotografisanje šireg prizora bez upotrebe panorame.

Foto: Nikola Tomić

Rezolucija od 8 MP znači da ne možete da zumirate fotografije kao što možete na slikama snimljenim primarnim socivom od 24 MP, ali vam to nije ni potrebno, jer poenta i jeste u sirokom uglu a ne u kropovanju, tako da je 8 MP i više nego dovoljno.

Dnevne fotografije imaju dobre detalje i realne boje. Kamera ima Auto HDR, što u većini slučajeva čini sjajan dinamički opseg.

Na veštačkom svetlu fotografije zadržavaju kvalitet, sa jasnim detaljima i bez pojave deformacija. U uslovima slabog osvetljenja, ako scena ima nekoliko svetlijih tačaka, održavate "šum fotografije" na minimumu tako što dodirnete jedan od izvora svetlosti i time automatski podešavate ekspoziciju.

Live Focus opcija kojom se dočarava bokeh efekat (blurovani svetlosni krugovi) u pozadini na ovom telefonu funkcionise odlicno. U uslovima gde je lose osvetljenje ovaj telefon je dosta prišao objektivima profesionalnih foto aparata, pa tako imate i opciju da ručno odredite koliko će pozadina fotografija biti blurovana.

Foto: Nikola Tomić

Svi mi volimo da napravimo dobar selfi, a za A7 prednju kameru sve pohvale. Dobijamo odlične fotografije sa dovoljno detalja na licu subjekta, koje mozete kontrolisati uz pomoć beauty moda. To važi i za fotografije sa lošim osvetljenjem. Prednja kamera takođe ima opciju blurovanja pozadine.

Većina telefona ovo rešava softverskim putem, postoji nekoliko premijum uređaja koji takođe imaju poseban senzor za ove fotografije, a sada im se pridružio i A7.

Ovo je još jedan primer Samsungove odluke da kupcima ponudi više, za manje para.

Foto: Nikola Tomić

A cena, ovde je Samsung možda izveo najveće iznenađenje.

Samsung Galaxy A7 možete da kupite za 350 evra, a za taj novac dobićete telefon impresivnih specifikacija i performansi koji nema slabu tačku, bateriju koja može da izdrži ceo dan korišćenja, brojne napredne funkcije rezervisane za znatno skuplje modele i 3 kamere na zadnjoj strani koje će bez problema zameniti vaš fotoaparat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA