≫ 

Prvi smo koristili TESLA 6.4 Lite novi telefon i ostali oduševljeni svime što pruža (VIDEO)

Odlične performanse više ne dolaze sa visokom cenom.

  • 3

Šta jedan telefon čini dobrim?

Neko će reći – dobra kamera, a neko najviše ceni dobar procesor kako bi sve funkcionisalo tečno i bez neprijatnog zastajkivanja.

Takođe, nekim korisnicima je najvažnije trajanje baterije, dok je najviše onih koji traže zaokružen i dobro izbalansiran proizvod koji nudi sve navedeno, a po razumnoj ceni. Upravo takav je Tesla Smartphone 6.4 Lite koji vam ovom prilikom predstavljamo.

Tesla Smartphone 6.4 Lite skrojen je po meri korisnika koji su u potrazi za pouzdanim i dugotrajnim telefonom iz srednjeg cenovnog ranga, a uz to žele i moderni dizajn i napredne funkcije, uz jednostavnu i laku upotrebu.

A sve ovo dobijate po ceni koja zvuči gotovo nestvarno - 13.990 dinara.

Ušteda na prvom koraku

Foto: Milena Đorđević

Prema statistici, preko 90% korisnika mobilnih telefona koristi neku vrstu zaštite za svog elektronskog ljubimca – foliju za ekran i/ili silikonsku oblogu koja štiti pozadinu telefona. Dodatna oprema se najčešće kupuje odvojeno, što znači i dodatne troškove, ali to ne važi za buduće vlasnike telefona Tesla Smartphone 6.4 Lite.

Najnoviji Tesla model dolazi sa zaštitnom silikonskom oblogom. Činjenica da će vam par „crvenih“ novčanica ostati u džepu nije jedini benefit koji ćete imati od ovog dodatka. S obzirom na to da je reč o originalnoj dodatnoj opremi Tesla, možete biti sigurni da će ona besprekorno „pasovati“ ovom telefonu i neće narušavati njegov izgled.

Konstruisan da traje

Foto: Milena Đorđević

Tesla Smartphone 6.4 Lite može da se pohvali kvalitetnom izradom koja podrazumeva upotrebu izdržljivih i dugotrajnih materijala. Izdržljiva legura stakla i plastike prekrivena je posebnim emajlom koji se aplicira kroz osam faza.

Kristalna slika na pristupačnom telefonu

Ne dozvolite da vas cena prevari. Iako Tesla Smartphone 6.4 Lite spada u red cenovno pristupačnijih telefona, to kompaniju Comtrade nije sprečilo da ovaj model opremi ekranom koji će vas impresionirati oštrinom prikaza i živopisnim koloritom.

Tesla Smartphone 6.4 Lite koristi jednoslojni In-Cell HD+ ekran dijagonale 5,5 inča. U odnosu na tradicionalne On-Cell ekrane, ekrani In-Cell tipa primetno brže reaguju na zadate komande i nude kvalitetniju sliku, a uređaje čine lakšim i tanjim.

Dvostruka kamera za svetlije fotografije

Foto: Milena Đorđević

Na poleđini telefona Tesla Smartphone 6.4 Lite nalazi se dvostruka kamera koju čine glavni senzor od 8 i pomoćni senzor od 0,3 megapiksela. Glavni senzor koristi BSI (BackSide-Illuminated) tehnologiju koja omogućava efikasnije prikupljanje svetlosti. Pomoćni senzor unosi još više svetlosti i omogućava kreiranje tkzv. bokeh efekta, tj. zamućenje pozadine iza subjekta fotografije. Korisnicima je na raspolaganju i opcija za ulepšavanje lica koja će bore ili problematični ten učiniti manje vidljivim, a koži dati mekši izgled.

O selfi fotografijama stara se prednja kamera rezolucije 5 megapiksela, a kada je reč o video-zapisu, možete ga zabeležiti kako zadnjom tako i prednjom kamerom, u Full HD rezoluciji, pri čemu će kamere beležiti 60 sličica u sekundi (FPS).

Android 8.1 Oreo: čist i jednostavan, baš kakav treba da bude

Činjenica da je Android proizvod kompanije Google ne ostavlja mnogo mesta za razmišljanje – Google zna najbolje šta je dobro i za telefon i za korisnika. U želji da korisnicima ponudi najbolje, Tesla inženjerski tim nije želeo da vrši kozmetičke i/ili funkcionalne modifikacije nad operativnim sistemom Android. Drugim rečima, Tesla Smartphone 6.4 Lite koristi čist Android 8.1 Oreo, a uz to je nosilac Google sertifikata koji korisniku garantuje potpunu Google podršku i neometan pristup najboljim aplikacijama.

Hardver koji mnogo daje, a malo troši

Foto: Milena Đorđević

Kako bi se uspešno nosio sa svakodnevnim operacijama, zahtevnim aplikacijama i modernim video-igrama, Tesla Smartphone 6.4 Lite opremljen je MediaTek MTK 6739 čipom unutar kojeg se nalaze četiri procesorska jezgra i

PowerVR grafička jedinica. Iza odluke da se o performansama novog Tesla modela stara upravo pomenuti čip stoji jasan razlog: MTK 6739 je prijateljski nastrojen ka bateriji, dok istovremeno nudi snagu koja će zadovoljiti potrebe većine korisnika.

Uz četvorojezgarni procesor i PowerVR grafičku jedinicu, u sastavu MTK 6739 čipa nalazi se i prijemnik satelitskog signala za navigaciju, zahvaljujući kojem je Tesla Smartphone 6.4 Lite u stanju da se poveže sa GPS, GLONASS i Baidou satelitskim sistemima istovremeno, što omogućava preciznije pozicioniranje i stabilniji prijem satelitskog signala.

Tesla Smartphone 6.4 Lite raspolaže sa 3 GB radne memorije (RAM) i 16 GB memorije za skladištenje podataka. Internoj memoriji za čuvanje podataka se jednostavno može dodati još 32 GB, putem microSD memorijske kartice.

Potrebnu energiju ugrađenim elektronskim komponentama obezbeđuje litijum-polimerska baterija kapaciteta 2.700 mAh.

Uvek u top formi

Foto: Milena Đorđević

Aplikacije koje ste nedavno koristili, a koje vam više nisu potrebne, često ostaju aktivne i nakon što ste iz njih „izašli“, odnosno, ostaju u radnoj memoriji telefona i tako bespotrebno troše njegove hardverske resurse. Takve aplikacije sada možete lako da isključite samo jednim pritiskom na dugme.

U pitanju je takozvani DuraSpeed taster koji se nalazi u vrhu desne bočne stranice.

Pritiskom na ovaj taster, na ekranu se prikazuju dve opcije, od kojih prva služi za isključivanje svih aplikacija koje su zaostale u radnoj memoriji telefona, dok druga služi za aktiviranje štedljivog režima rada. Jednostavno koristite DuraSpeed taster kako bi vaš Tesla Smartphone 6.4 Lite uvek bio u top formi.

Jedan telefon i za prijatelje i za saradnike

Tesla Smartphone 6.4 Lite ima mogućnost korišćenja dve nezavisne SIM kartice. Ukoliko imate dva telefonska broja, npr. privatni i službeni, oba možete da koristite u samo jednom telefonu. Ležište za sekundarnu SIM karticu je hibridnog tipa, što znači da u njemu može da se nalazi ili druga SIM ili memorijska kartica, nezavisno od primarne SIM kartice.

Jasno kao na dlanu – korisnik je na dobitku

Tesla Smartphone 6.4 Lite je zaokružen i dobro izbalansiran uređaj koji će lako zadovoljiti potrebe korisnika koji su u potrazi za modernim, pouzdanim i pristupačnim telefonom. Zahvaljujući čistom Android Oreo 8.1 sistemu, korisnički interfejs je uredan, pregledan i intuitivan – baš kakav i treba da bude. Unapred instaliranih aplikacija nema. Tu su samo elementarne Googleove aplikacije koje su sastavni deo operativnog sistema Android. Drugačije rečeno, Tesla Smartphone 6.4 Lite je uređaj koji ćete lako prilagoditi sopstvenim potrebama, bez spoticanja o suvišne aplikacije koje bespotrebno troše njegove i vaše resurse.

Uvek i svuda, dobro je biti na vezi

Foto: Milena Đorđević

Tesla Smartphone 6.4 Lite uvek nađe način da se poveže sa okolinom, bilo žičnim bilo bežičnim putem, što podrazumeva i vašu omiljenu FM radio stanicu.

Ugrađeni Micro-USB priključak omogućava vezu sa punjačem, ali i sa računarom, pa ćete fotografije, muziku, filmove i druge fajlove moći brzo i jednostavno da prebacite iz telefona u računar i obrnuto.

Za razliku od svojih brojnih rivala koji mogu da se povežu isključivo sa Wi-Fi mrežama koje rade na frekvenciji od 2,4 GHz, Tesla Smartphone 6.4 Lite može da se poveže i sa Wi-Fi mrežama na frekvenciji od 5 GHz. Kada je Wi-Fi tehnologija u pitanju, frekvencija od 5 GHz omogućava stabilniji i čistiji signal, kao i manje zagušenje mreže, što obezbeđuje bolju i bržu konekciju.

Ukoliko volite da slušate tradicionalne radio-stanice i razočarani ste zbog toga što mnogi savremeni telefoni dolaze bez ugrađenog FM radio-prijemnika, onda imamo dobre vesti: Tesla Smartphone 6.4 Lite dolazi sa kvalitetnim FM prijemnikom zahvaljujući kojem će vam omiljene radio-emisije uvek biti dostupne.

Pogledajte sve lokacije na kojima možete da kupite Tesla 6.4 Lite smartfon

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA