Čini se da je rat Androida i iPhonea gotov nakon šokantnog otkrića Googleove tajne

Izgleda da se Google nije dovoljno potrudio i obavestio korisnike o ovom velikom propustu

  • 4

Velika iPhone protiv Androida debata je još vrelija kako se bližimo kraju 2019. godine, ali novi izveštaj otkriva da bi Apple mogao da ima veliku prednost u jednoj ključnoj oblasti nad Googleom.

Android nikada nije bio poznat po velikoj bezbednosti jer je sama platforma zbog svoje otvorene prirode prečesto sklona brojnim virusima i hakerskim napadima.

Međutim, većina korisnika je sigurno mislila da je softver za prepoznavanje lica kojim otključavaju svoj telefon poprilično bezbedan, i ne samo to, već da bez ikakvih problema može da parira Appleovoj Face ID tehnologiji.

Na veliku žalost, najnovije istraživanje koje je sproveo Forbes otkriva nešto potpuno suprotno.

Foto: Pixabay.com/Novi Androdi donosi kontrolu uz pomoć pokreta šake

Publikacija je investirala oko 300 evra u 3D štampanje glave bazirane na liku jednog o reportera.

Nakon toga, pokušali su da njome otključaju četiri najnovija Android telefona, kao i iphone X.

- Ako se vlasnik Android telefona, trebalo bi da prestanete da čitate dalje. Testirali smo 4 najnovija Android telefona i Appleov iPhone kako bismo videli koliko je teško provaliti u njih. Svi Android telefoni su otključani lažnim likom na 3D štampanoj glavi, dok je Appleov telefon bio neprobojan, napisao je reporter Tomas Bruster.

Ovi rezultati pokazuju da, iako Android telefoni imaju najnovije i najmoćnije specifikacije, i dalje je potrebno puno rada na softverskom delu, posebno na bezbednosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • enes np

    19. decembar 2018 | 15:48

    Jos CIA ne dozvoljava Huawei-u da udje na trziste SAD-a, sto je dokaz nemoci Apple-a. A recimo Samsung ima mnogo bolju zastitu, a to je duzica oka, pa je Face ID za istoriju spreman.

  • iPhonu

    19. decembar 2018 | 13:35

    Opala prodaja.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA