Nova verzija Googleovog tajnog oružja protiv hakera dolazi na iPhone

Dobre vesti za sve Apple fanove koji brinu o svojoj bezbednosti

  • 0

U proteklih nekoliko godina, stručnjaci za bezbednost uspeli su da pronađu rešenje da drastično smanje hakerske napade putem mejla ili internet sajtova - najčešćih načina do kojih se dolazi do ličnih podataka.

Sve se vrti oko malog gedžeta koji košta oko 20-30 dolara.

U pitanju je bezbednosni ključ. Zapravo, zahvaljujući tom ključu, nijedan od 85.000 Googleovih zaposlenih nije bio hakovan u protekloj godini.

Kada se ulogujete na nalog sa bezbednosnim ključem, potrebno je da ga ubacite u kompjuter kako biste imali pristup bitnim i važnim podacima, a samim tim prevare koje vas navode da nekome otkrijete korisničko ime ili šifru postaju bezvredne.

Foto: Amazon/Yubico

Ovi ključevi su se ranije ubacivali u USB slot, zbog čega je bilo teško koristiti ih na smartfonu, posebno iPhone modelima koji imaju poseban Appleov Lightning port.

Kompanija pod imenom Yubico, koja pravi ključeve koje koristi Google, sada sprema bezbednosne ključeve koji rade na iPhoneu i novijim laptopovima i kompjuterima oji imaju USB-C čarger.

Nova tehnologija se trenutno testira, ali kada se napokon nađe u prodaji, bezbednosni ključ će moći da se koristi sa vašim omiljenim aplikacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA