Ovaj telefon na sebi nema nijedno dugme niti port, ali ima dizajn koji do sada nije viđen i čitač otiska prsta preko celog ekrana

Čini se da je Vivo odlučio da mu postane praksa da predstavlja telefone koji kao da nisu sa ovog sveta.

  • 14

Kineska kompanija Vivo je prvi put pomerila granicu u februaru 2018. godine sa modelom Apex koji je imao odnos displeja prema ivicama od neverovatnih 98 odsto.

A sada se sprema da dodatno uzburka stvari sa modelom Apex 2019.

Ovaj telefon specifičan je po tome što na kućištu nema nikakvih otvora ili slotova. Vivo je čak uklonio USB port i zamenio ga magnetnim konektorom koji omogućava punjenje i prenos podataka.

Foto: Vivo

Krajnji rezultat je taj da je Apex 2019 samo spektakularan komad stakla i metala sa zaobljenim ivicama.

Na prednjoj strani ivice oko ekrana su gotovo nevidljive, a kompanija se u potpunosti rešila i prednje kamere kako ne bi remetila savršen tok linija i dizajn.

Na hardverskom frontu, Apex 2019 je spreman za 5G i pogoni ga najnoviji Snapdragon 855 čipset koji je uparen sa 12GB radne memorije i 256GB prostora za skladištenje podataka.

Foto: Vivo

Ono što je takođe interesatno jeste i uklanjanje tastera za smanjivanje i pojačavanje zvuka sa strane uređaja koji su zamenjeni Touch Sense tehnologijom koja koristi kombinaciju kapacitativnog dodira i senzora za procenjivanje pritiska dodirom kako bi teleofon mogao da dodire pretvara u određene akcije.

A pošto telefon nema ni zvučnike, ceo displej je pretvoren u zvučnik, a u ekran je smešten i čitač otiska prstiju, sa jednom velikom promenom - senzor pokriva gotovo celokupnu površinu displeja.

Foto: Vivo

Drugim rečima, možete da dodirnete bilo koji deo ekrana i vaš otisak će biti očitan, za razliku od trenutne teghnologije koju koriste brojni proizvođači i koj apodrazumeva određeno mesto na ekranu na koje se stavlja prst.

Svoje prvo javno predstavljanje telefon će imati na Svetskom mobilnom kongresu u Barseloni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA