Microsoft gasi Windows 10 Mobile - a ovo je tačan datum kraja

Još jedan Microsoftov proizvod uskoro prestaje da postoji

  • 1

Svega nekoliko dana nakon što je Microsoft najavio da više neće pružati podršku za Windows 7, kompanija se sprema da još jedan svoj proizvod pošalje u prošlost.

Od 10. decembra 2019. godine svi Windows 10 mobile uređaji više neće moći da primaju beznednosne ili softverske apdejte za ovaj operativni sistem i Microsoft neće pružiti podršku u slučaju da se pojavi neki problem.

Doduše, kompanija će pružiti malo više vremena da korisnici obave sve bekape nakon tog datuma, ali u osnovi - Windows Mobile je mrtav.

Foto: Tanjug/AP

Naravno, ovo je bilo očekivano. Microsoft je prestao da radi na Windows 10 Mobileu još 2017. godine i umesto toga se fokusirao na alate za iOS i Android.

U slučaju da se i dalje nadate da će Microsoft napraviti veliki povratak u mobilni svet, sama kompanija je preporučila svojim korisnicima da pređu na Android ili iOS uređaje.

Uprkos mitskim glasinama o Surface telefonu, veće su šanse da će u pitanju biti više Mini PC nego prava konukrencija Googleu i Appleu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Omon🇷🇺🇷🇸

    27. januar 2019 | 17:38

    Previse je bio komplikovan za siroke mase,da su ga malo uprostili nasminkali bila bi to opasna konkurencija....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA