≫ 

Nove informacije otkrivaju da će novi iPhone doneti veoma razočaravajuće novitete

Čini se da Apple polako gubi trku koju je sam započeo

  • 2

Svakog dana se pojavljuje sve više detalja u vezi sa novim iPhone telefonina i novitetima koje će oni doneti, a razočaravajuće, i donekle očekivane, vesti su da Apple ove godine nema da ponudi ništa novo.

Unapređenja na polju funkcija već su uveliko dostupne na Android uređajima i vrlo verovatno će biti sveprisutna mnogo pre nego što Tim Kuk stane na pozornicu i predstavi iphone 11 u septembru.

Sudeći po stručnjacima, ipohne modeli za 2019. godinu imaće iste dijagonale ekrana kao i iPhone XS, XS Max i XR. To znači da možemo da očekujemo displej dijagonale 6.5 i 6.1 i 5.8 inča.

Uprkos najavima, sva tri modlea će najverovatnije zadržati Lightning port umesto prelaska na USB-C standard.

Novi telefoni će dobiti ultra široku mrežnu konektivnost za navigaciju i pozicioniranje unutar zatvorenih prostora, mogućnost punjenja drugih uređaja, unapređeni Face ID, veće baterije i 3 kamere.

Sve ovo pokazuje da novi modeli sa sobom neće doneti ništa revolucionarno za korisnike.

Foto: Tanjug/AP

Najbliže pravom novitetu jeste pozicioniranje u zatvorenom prostoru, ali to je već dostupno kod Android P verzije Googleovog operativnog sistema i svi noviji telefoni koji dolaze sa ovim OS-om već sada mogu da koriste ovu prednost.

Možda vredna pažnje jeste informacija o većoj bateriji, ali poznato je da iPhone ima malu bateriju u poređenju sa konkurencijom, Apple ovde bukvalno nudi samo malo veći broj - drugim rečima, ponovo ništa revolucionarno.

A sudeći po brojnim problemima koje je Apple imao uposlednje vreme, pogotovo sa usporavanjem telefona kako bi starije baterije trajale duže, kompanija bi pre trebalo da se postara da baterija i dalje radi kako treba nakon 18 meseci.

Kada su kamere u pitanju, postavka sa tri objektiva najverovatnije će biti dostupna samo na iPhone Max modelu - i to skoro 18 meseci nakon što su se pojavili brojni Android modeli sa tri kamere.

Možda jedina prava prednost iPhonea, njegov operativni sistem, takođe gubi na svojoj ekskluzivnosti zbog clouda i sve većeg broja servisa koji rade na obe platforme

Čini se kao da Appleova velika prednost polako nestaje, a to je nešto zbog čega bi rukovodstvo kompanije trebalo ozbiljno da shvati ako žele da iPhone i dalje bude telefon koji će konkurencija jedva čekati da kopira jer se trenutno čini da su se stvari preokrenule.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    21. februar 2019 | 10:15

    Donece vrhunska poboljsanja.U pogledu cene doduse.

  • Iv

    22. februar 2019 | 07:38

    iPhone je po kvalitetu uvek bio najbolji i tako ce i dalje ostati. Samsung uvek nudi hiljadu opcija, aplikacija koje se ne koriste i telefoni pocnu da se zaglupljuju vec posle nekoliko meseci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA