Stručnjak tvrdi da Apple nije srećan jer ljudi kupuju pogrešne iPhone modele

Apple želi jedno, a čini se da kupci žele nešto potpuno drugo

  • 1

Stručnjaci procenjuju da će Apple povećati isporuku iPhone modela u junskom kvartalu sa 32.5 na 34.5 miliona jedinica.

Međutim, jedan detalj u ovoj proceni je veoma važan - za ovaj rast u isporuci telefona uglavnom su zaslužni stariji iPhone modeli.

Analitičar Timoti Arkuri procenjuje da će isporuka iPhone XR modela biti povećana za 3 miliona jedinica u narednom perioda, ali isto tako, očekuje 3 miliona jedinica manje kada su u pitanju najnoviji modeli iPhone XS i iPhoine XS MAX.

Foto: Tanjug/AP

Da prodaja najnovijih modela ne ide idealno otkriva i podatak da je Apple smanjio velikoprodajnu cenu ovih telefona u Kini.

I dok kompanija snižava cene modela iz 2018. godine za kupce koji za njih daju svoje starije telefone, Apple će najverovatnij ebiti prinuđen da dodatno smanji cene kako bi povećao prodaju aktuelnih modela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Šomi

    28. februar 2019 | 15:27

    Do pre dve godine se kupovao IPhone da bi se hvalili u društvu kako imaju iPhone jer svi znaju da je to skupo. Danas je proradila svest da ima jako puno prestiž telefona sa dosta boljih specifikacija od iPhona za iste i niže para.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA