≫ 

Apple čekaju ogromni problemi sa novim iPhone modelima zbog kojih možda niko neće hteti da ih kupi

Apple je pred ozbiljnim izazovom

  • 8

Apple je spremio nekoliko iznenađenja kada je u pitanju nova generacija iPhonea, ali isto tako, kompaniju okružuje i prilično veliki oblak negativnosti.

Ipak, neke stvari polako počinju da se otkrivaju i sada mnogo bolje možemo da uvidimo najveći problem kompanije.

U novom izveštaju Bloomberg otkriva zašto Apple ne samo da neće uspeti da nove iPhone telefone opremi 5G tehnologijom, već zašto će i iPhone modeli za 2020. imati veliki problema da inkorporiraju novu tehnologiju: Appleu su ponestale opcije.

Foto: Pixabay.com

Izveštaj pokazuje da je Appleova prva opcija da lansira 5G iPhone 18 meseci nakon konkurencije, i to sa inferiornim Intel modemom i bez mmWave sposobnosti (najbrža frekvencija 5G spektruma).

Sve ovo se ne poklapa sa Appleovim "kasnije ali bolje" pristupom koji je proteklih godina donosio rezultate.

Druga opcija je "uzimanje 5G modema od najvećeg konkuretna kao što je Samsung", dok treća uključuje Huawei, ali je malo verovatna zbog bezbednosnih briga SAD koja se tiču ove kompanije.

Poslednja opcija se ondnosi na MediaTek modeme, ali kompanija trenutno nije u stanju da ispuni Appleove rokove.

Sve ovo pokazuje da se Apple previše uljuljkao i da očigledno nije spreman da brzo odgovori na poteze koje konkurencija vuče, a kojih je u poslednje vreme sve više i više - a to bi moglo ozbiljno da utiče na prodaju novih iphone telefona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xhbd

    11. mart 2019 | 12:24

    Samsung sa modelima S9+ i Note9, sad sa S10 i S10+, kao i Huawei sa Mate20 ih je razvalio, jednostavno su ponudili "luksuzne" telefone sa Android operativnim sistemom... Do sad IPhone je bio vise kao statusni simbol, visoka cena, sad su to postali svojim cenama Samsung i Huawei, pa ce mnogi sad dati brdo novca za te telefone jer su i da kazem luksuzni i nude odlican operativni sistem. E zamislite tek sta ce biti kad Samsung predstavi Note10 (koji ce imajuci u vidu koliko sad kostaju S10 i S10+ sa cenom ici u oblake) tad ce te imati zver od telefona plus ogromnu cenu na sta se skorojevici ustvari lepe.

  • Čika delija momak

    11. mart 2019 | 13:05

    Tako je, ja imam Note 9 i ne bih ga menjao ni za kakav iphone krš.

  • Boki

    11. mart 2019 | 15:54

    Sve je to na istu foru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA