≫ 

Evo koliko telefon svakog proizvođača mora da bude udaljen od vašeg tela da vas ne bi zračio

Da li držite svoj telefon na bezbednoj udaljenosti?

  • 0

SAR, ili Specifična brzina apsorpcije, predstavlja jedini obavezni test za sve telefone i pokazuje koliko radijacije mozak i telo upijaju od specifičnog uređaja.

Iako pojedine zemlje imaju striktnija pravila u vezi sa količinom radijacije koju telefoni mogu da emituju, SAR predstavlja internacionalni standard.

Zbog toga gotovo svi proizvođači poštuju navedenu vrednost koja iznosi 1.6W/kg.

Tokom određivanja SAR vrednosti, svi telefoni su pozicionirani 0.5 centimetara od tela, i zbog toga mnogi proizvođači uzimaju ovu vrednost kao standard i preporučuju da bi njihovi telefoni trebalo da se nalaze barem na ovoj udaljenosti od tela kako bi se ispoštovala dozvoljena vrednost radijacije.

Ipak, neke kompanije imaju i sopstvene prepruke.

Kada su najveći proizvođači telefona u pitanju, neki od njih imaju specifične preporuke u vezi sa tim koliko bi njihovi telefoni trebalo da budu udaljeni od ljudskog tela kako bi se radijacija maksimalno smanjila:

Foto: Promo

Motorola

Kada se ne koristi adekvatna maska ili futrola, telefon bi trebalo da bude barem 2.5 centimetara udaljen od tela.

Samsung

Kako bi se maksimalno smanjila radijacija, telefon bi trebalo da od tela bude udaljem barem pola centimetra.

Apple

U svom uputstvu, Apple korisnicima savetuje da telefon bude barem 15 mm udaljen od njihvogo tela i preporučuje korišćenje futrola koje nemaju metalne delove.

Huawei

Kompanija tvrdi da su svi njeni telefoni u skladu sa dozvoljenim vrednostima radijacije i da bi njihova udaljenost od tela trebalo da iznosi 0.5 centimetara. Takođe, savetuje se nošenje uređaja u futrolama koje nemaju metalne delove.

VIDEO: Napravljeno idealno rešenje za mobilne zombije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA