≫ 

Godinama sam koristio iPhone, a Samsung Galaxy S10+ je prvi Android telefon kojim ću ga istog trenutka zameniti

Tradicija je tu da se poštuje, ali i s vremena na vreme okrene naglavačke, a to je upravo ono što je Samsung uradio sa modelom Galaxy S10+ i rezultati su fantastični

  • 41

Već godinama koristim iPhone i mislio sam da imam sve što mi treba, ali onda sam shvatio koliko sam samo grešio.

Bilo je potrebno svega nekoliko minuta da promenim svoje mišljenje, a razlog za to bio je Samsung Galaxy S10+.

Iako su mi Android telefoni uglavnom bili "dosadno dobri", Galaxy S10+ definitivno ispada iz ovog šablona i nakon nekoliko dana korišćenja mogu da kažem da je u pitanju impresivan telefon koji nudi pregršt zabave.

Foto: A. Nalbantjan

Sa iPhoneom sam bio bezbedan i u sigurnim rukama, a sada sam uronio u neverovatan svet nepredvidivih i predivnih iznenađenja.

Galaxy S10+ definitivno donosi bolji dizajn, performanse i funkcije. Ovo je definitivno najbolji telefon koji trenutno možete da kupite.

Foto: A. Nalbantjan

Iako sam isprva odbijao i da pomislim na prelazak na Android telefone zbog razlika u operativnom sistemu i prebacivanja podataka koje sam godinama skuplja, sa Samsungom je to iznenađujuće lako.

Sve što je potrebno jeste da aktivirate Smart Switch opciju i svi vaši podaci, šifre, slike, poruke, pa čak i spisak telefonskih poziva biće prebačeni na Galaxy.

Foto: A. Nalbantjan

Samsung Galaxy S10+ definitivno postavlja granice koje će mnogi imati muke da dostignu.

U pitanju je prelep uređaj sa 6.4-inčnim AMOLED displejom koji ostavlja bez daha i koji drugi telefoni jednostavno ne mogu da nadmaše, pa čak ni iPhone - pogotovo kada su u pitanju kvalitet slike i uglovi gledanja u pitanju.

Velika prednost ekrana jeste i HDR10+ format koji je stvorio Samsung i koji je tu da konstantno modifikuje podešavanja ekrana kako biste u svakom trenutku na ekranu gledali najbolje moguće boje koje on može da pruži.

Tu su i zakrivljene ivice, kao i čuveni Edge bočni displej koji možete da pozovete prelaskom prsta preko ivice kako biste istog trenutka pristupili aplikacijama koje najviše koristite, ili ljudima koje najčešće pozivate

Foto: A. Nalbantjan

Ispod displeja smešten je Snapdragon 855 procesor uparen sa 8GB radne memorije i 128GB prostora za skladištenje podataka. Ako vam ovo pak nije dovoljno, uvek možete da uzmete nabudženiji (i malo skuplji) model sa 12GB radne memorije i 512GB, pa čak i 1 terabajt interne memorije.

U slučaju da ste i dalje nezadovoljni, postoji i slort za microSD karticu koji podržava do 512GB.

Foto: A. Nalbantjan

U svakom slučaju, ni u jednom trenutku nisam osetio da mi nedostaje snage, bilo u svakodnevnom radu, bilo prilikom igranja igrica kao što je Fortnite.

Samsung se potrudio da u svakom momentu na raspolaganju imate telefon koji bukvalno leti kroz svaki zadatak koji pred njega postavite.

Najbolje od svega, Galaxy S10+ ima takve specifikacije da verujem da ću biti miran barem nekoliko godina.

Foto: A. Nalbantjan

Posebnu pažnju Samsung je posvetio i bezbednost, pa tako telefon možete da otključavate uz pomoć čitača otiska prsta koji je smešten ispod samog ekrana ili svojim licem.

Ipak, Samsung je ovde otišao i korak dalje i za razliku odkonkurencije, nudi ultrasonični čitač otiska prsta koji koristi zvučne talase kako dobio 3D prikaz vašeg otiska.

Foto: A. Nalbantjan

U pitanju je trenutno najbezbedniji način zaštite i daleko je pouzdaniji od običnog optičkog senzora koji u osnovi pravi 2D sliku vašeg prsta.

Oba načina funkcionišu savršeno i u sekundi vam pružaju pristup telefonu.

Foto: A. Nalbantjan

Iako sam mislio da nema bolje kamere od one na iPhoneu, Galaxy S10+ me je tu istog trenutka demantovao. Ne samo da ima bolju kameru, već ih ima pet.

Na zadnjoj strani se nalaze tri senzora od 12MP, 12MP telefoto i 16MP ultra široki, dok su na prednjoj strani u gornjem desnom uglu unutar samog ekrana ušuškane još dve kamere od 10 i 8 megapiksela.

Fotografije koje pravi su oštre, prepune boja i znatno bolje od onih koje biste napravili bilo kojim drugim telefonom.

Foto: A. Nalbantjan

Za ovo su delimično zaduženi i unapred određeni modovi uz pomoć kojih Galaxy sam prepoznaje specifične situacije i prilagođava podešavanja tako da iz njih izvuče maksimum.

Kompanija je ozbiljno poradila i na takozvanim noćnim slikama, kada telefon maksimalno posvetljava sve elemente kada slikate u mraku kako fotografije ne bi izgledale - kao da ih slikate u mrklom mraku.

Foto: A. Nalbantjan

Možda najbolje od svega, bez ikakvih problema možete da uživate u brzini i savršenim fotografijama koje Galaxy S10+ pravi zahvaljujući velikoj 4.100mAh bateriji.

Bez problema sam uspevao da koristim telefon ceo dan bez dodatnog punjenja, što nikako nije bio slučaj sa iPhoneom zbog kog sam uvek sa sobom morao da nosim i eksternu bateriju, a tu je i 3.5mm džek za slušalice - nešto što su mnogi odavno izbacili iz svojih telefona i tako primorali ljude da kupuju nove, bežične slušalice.

A ako se desi da vam na kraju dana ostane više baterije nego što vam je potrebno, uvek možete da pomognete nekome oko sebe zahvaljujući PowerShare opciji.

Galaxy S10+ može da deli svoju energiju kako bi napunio neki drugi telefon, koji očigledno nije Samsung, ili pametni sat.

Foto: A. Nalbantjan

Mogu slobodno da kažem da je kompanija na najbolji način obeležila 10 godina postojanja ove legendarne serije.

Samsung Galaxy S10+ je telefon koji je definitivno slomio kalup i krenuo potpuno novim putem koji pored vrhunskih performansi i mogućnosti donosi preko potreban dašak svežeg vazduha na tržište koje su činili iPhone i iPhone klonovi.

Specifikacije:

Foto: A. Nalbantjan

Operativni sistem: Android 9.0

Procesor: Qualcomm SDM855 Snapdragon 855

RAM:  8GB/12GB

Interna memorija: 128GB/512GB/1TB

Kamere:

- Zadnje - 12 MP, f/1.5-2.4, OIS/ 12 MP, f/2.4, 52mm (telephoto) OIS, 2x optički zum/ 16 MP, f/2.2, 12mm (ultra široka)

- Prednje - 10 MP, f/1.9, 26mm/ 8 MP, f/2.2, 22mm

Baterija: 4.100mAh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA