Apple želi da koristite iPhone 3 godine, a onda uradite nešto "veoma važno" sa njim - kako bi zaradio još više para

Na kraju dana, sve se svodi na zaradu, a ne na korisnika

  • 0

Appleova najnovija reklama ohrabruje ljude da "urade jednu veliku poslednju stvar" sa svojim iPhoneom.

Zapravo, kompanija iz Kupertina želi da joj korisnici vrate svoje stare iPhone uređaje (uz određenu nadoknadu naravno) kako bi neko drugi mogao da uživa u njima.

U pitanju je oglas koji pogađa sve prave note, ali ako malo zagrebete ispod njegove površine, shvatićete da Appleova namera i nije toliko plemenita.

Kompanija za šta se dešava sa velikim brojem starih iPhone uređaja kada originalni vlasnik završi sa njima. Sudeći po Appleu, prosečan korisnik koristi iOS uređaje 3 godine, a Mac kompjutere četiri.

A nakon ovog perioda, oni ih najčešće prosleđuju članovima porodice ili prijateljima.

I dok je ovo dobro za Apple jer uređaji ostaju u njegovom ekosistemu, loše vesti su da na taj način ne prodaje dodatne telefone.

A ohrabrivanjem ljudi da vraćaju svoje uređaje po principu staro za novo, Apple može da kontroliše cenu starih uređaja (drži je visokom) i tako "ohrabruje" korisnike da kupuju nove modele, dok oni sa manje para mogu da kupe starije uređaje koji na ovaj način mogu da budu reciklirani i ponovo prodati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA