Procurele slike novog Pixel telefona pokazuju da je Google napravio veliku grešku - ponovo

Čini se da Google nema baš puno sreće, barem kada su telefoni u pitanju

  • 0

Pixel fanovi imaju još dosta vremena da čekaju dok ne vide novu generaciju svog. omiljenog telefona. Doduše, postoji popriličan broj razloga za uzbuđenje, s obzirom na brojne proverene i neproverene informacije koje se sve vreme pojavljuju.

Očekuje se da će Pixel 4 imati rupu u displeju za kameru na prednjoj strani, kao i nekoliko senzora na zadnjoj strani - slično postavci koja se očekuje na modelu iPhone 11.

Ovo ne bi bio prvi put da Google kopira Apple, ali je ujedno i novi momenat u kom je Google ponovo pogrešio u vezi sa svojim Pixel telefonom.

Google Pixel 3a XL phone

Foto: Tanjug/AP

Prva generacija Pixela je ozbiljno podsećala na iPhone. Tada je Google tvrdio da svaki telefon mora da ima džek za slušalice. A onda, godinu dana kasnije Google je ubio džek za slušalice na svojm telefonima.

Kada je prošle godine stigao Pixewl 3, Google se svrstao u veliki spisak kompanija koje su kopirale budžu sa iphonea X, barem kada je model Pixel 3 XL u pitanju.

Bežično punjenje je još jedna stvar u vezi koje je Google pogrešio kada je u pitanju Pixel hardver jer ga je dodao godinu dana kasnije nakon što je ono predstavljeno sa modelom iPhone X i iPhone 8 serijom.

Google Nexus

Prve slike novog Pixel telefona ne pokazuju ništa revolucionarno/Printskrin

Da, Android telefoni su imali bežično punjenje mnogo pre iPhonea, čak i Google telefoni unutar Nexus serije su ga imali, ali prva dva Pixela nisu.

Još interesantnije, Google je prošle godine tvrdio da je jedna kamera na zadnjoj strani telefona dovoljna sa podjednako dobre, ili čak i bolje slike od onih koje prave modeli sa dve ili tri.

Recenzije su pokazale da je kompanija bila u pravu.

Sada dolazimo do Pixela 4, koji bi mogao da ima čak tri kamere na zadnjoj strani sudeći po renderima koji su se pojavili na internetu (slika iznad). Ovo je prilično veliki skok.

I čini se da je Google ponovo pogrešio.

Nexus 6P, smartfon

Foto: Tanjug/AP

Jedan objektiv ne može da se meri sa telefonima koji ih imaju nekoliko. Ne zato što prave bolje fotografije, već zato što je teško reklamirati telefon sa "samo" jednom kamerom u svetu gde tri već polako postaju standard.

I to pokatzuje jednu važnu stvar, Google i dalje nije uspeo da nauči kako da napravi telefon koji ljudi žele da kupe, a to pokazuje i prodaja.

Što je ujedno možda i najveća greška kompanije - ranije je pravila sjajne Nexus telefone koji su bili drugačiji, ali i bolji od konkurencije, a danas se sve svelo na kaskanje za tim istim proizvođačima koji su se ugledali na Google.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA