≫ 

Kamera od 48MP na Huawei P30 Lite telefonu oduševljava mogućnostima koje poseduje

Kompanija Huawei nas je nedavno upoznala sa najnovijim modelom Huawei P30 porodice i, mora se primetiti da je njegova kamera je više nego impresivna

  • 3

Huawei P30 Lite poseduje brojne opcije, koje će vam omogućiti da doživite potpuno drugačije iskustvo pri fotografisanju.

Huawei P30 Lite poseduje zadnju kameru od 48 MP, i time pokazuje kvalitet koji je prilično impresivan za Lite seriju telefona. Stvorivši pametni telefon srednje klase sa kamerom visokog kvaliteta, kompanija Huawei podigla je fotografiju “ultra – visoke rezolucije” na potpuno novi nivo.

Ono što ovu kameru čini moćnom jeste korišćenje CMOS senzora, što uz impresivan broj piksela od 48 miliona predstavlja neverovatno dostignuće na polju tehnologije, i time pokazuje zbog čega je kompanija Huawei među glavnim liderima na globalnom tehnološkom tržištu.

Ovaj senzor koristi Quad Bayer šemu koja, u odnosu na klasičnu Bayer šemu, grupiše boje u četiri pravougaone grupe, što senzoru omogućava da istovremeno ostvari optimalnu visoku rezoluciju i odlične performanse pri slabijem osvetljenju, tako što eliminiše vremensku razliku između ,,kratke“ i ,,dugačke“ ekspozicije u HDR fotografijama.

Huawei P30 Lite Foto: Promo

Pri fotografisanju, Quad Bayer šema omogućava svakom pikselu da samostalno, preciznije izračuna koja boja ga okružuje. To dovodi do toga da svaki piksel nezavisno obavlja obradu signala i shodno tome menja strukturu, što dovodi do impresivnih rezultata, a to su fotografije izuzetno visoke rezolucije nastale u realnom vremenu.

Super Night režim, odnosno režim za noćno fotografisanje je još jedna od stavki koja čini Huawei P30 Lite pametni telefon jedinstvenim i unapređenijim od njegovih prethodnika.

Korišćenjem veštačke inteligencije vrši se utvrđivanje značajnih odlika koje se nalaze u kadru, kao što su oblik i ivice objekata koji se fotografišu. Prisustvo veštačke inteligencije i njena implementacija u kameru Huawei P30 Lite telefona omogućava da se prilikom korišćenja Super Night režima zabeleže sve fotografije nastale tokom ekspozicije, nakon čega se pomoću veštačke inteligencije bira najkvalitetnija i nadomešćuju se svi nedostaci nastali u uslovima slabijeg osvetljenja, kao što je na primer zamućenost fotografije pri nestabilnom držanju telefona.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA