≫ 

Telefoni bi uskoro mogli da imaju tehnologiju protiv njihove krađe - a evo kako bi radila

Da li ćemo napokon dočekati dan kada će naši dragoceni telefoni postati potpuno bezbedni?

  • 0

Ako potrošite veliku svotu novca na telefon, sigurno ne želite da postane plen lopova.

Zato bi telefoni u budućnosti mogli da imaju jako zgodnu funkciju koja će sprečavati da se to desi, ili barem jako oteža nekome da vam ukrade ljubimca.

Patent koji je podnela kompanija Ericsson pokazuje novu tehnologiju koja bi trebalo da značajno oteža krađu telefona - barem u teoriji.

Ada Ciganlija, krađa telefona, ženska torba, lopov Foto-ilustracija: A. Nalbantjan, Telegraf

Telefon bi trebalo da može da prepozna ko ga drži na osnovu otkucaja srca - a ak ose on nađe u tuđim rukama, ušao bo u mod "niskog trenja".

U ovom modu bi telefon počeo da brzo vibrira, zbog čega bi lopovu bilo teže da ga uzme jer bi bio previše klizav zbog vibracija.

Na ovaj način bismo bili mnogo bezbedniji u gužvi, ali bi nova tehnologija bila znatno manje efektna u svakom drugom slučaju krađe, sa stola na primer.

Iako je patent tek sada otkriven, podnet je u februaru, pa su tako proizvođači telefona imali vremena da razmisle o njoj i da li žele da novu tehnologiju koriste u svojm telefonima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA