≫ 

Evo kako da vam baterija na telefonu traje duže, a da pritom ne propuštate poruke i notifikacije

Postoji način da vam baterija traje duže, a da ipak primate sve poruke i notifikacije

  • 0

Popularnost TESLA Smartphone 9.2 telefona na domaćem tržištu ne jenjava. Naprotiv, korisnika ovog popularnog uređaja je sve više i više. U ovom tekstu vam objašnjavamo kako da maksimalno iskoristite Intelligent Power Saving in Sleep Mode funkciju, ali i pravilno podesite njenu primenu kako vam u nekim trenucima ne bi kasnile poruke koje dobijate putem Viber-a, WhatsApp-a, Facebook Messenger-a i sličnih aplikacija koje za razmenu poruka koriste internet.

Čemu služi i kako radi „Inteligent Power Saving In Sleep Mode“ funkcija?

Verovatno će većina čitalaca već iz samog naziva ove funkcije zaključiti da je reč o svojevrsnoj tehnologiji za uštedu energije iz baterije. Da, tako je, ali hajde da detaljnije objasnimo način na koji to način Inteligent Power Saving In Sleep Mode funkcija štedi energiju.

Dok su uključeni, današnji pametni telefoni mogu da budu u jednom od dva režima rada: režimu aktivnosti ili režimu spavanja.

Režim aktivnosti je stanje u kojem je ekran telefona uključen – na primer dok korisnik čita poruku, piše email, gleda video-klip ili obavlja bilo koju drugu aktivnost koja angažuje ekran.

Režim spavanja je stanje u kojem je telefon uključen, odnosno povezan na mobilnu mrežu, ali je za to vreme njegov ekran isključen – na primer dok vam je telefon u džepu, torbi, na stolu…

Funkcija Inteligent Power Saving In Sleep Mode ima zadatak da redukuje potrošnju energije iz baterije telefona dok se on nalazi u režimu spavanja, tj. dok je ekran isključen. Drugim rečima, kada je ekran vašeg TESLA Smartphone 9.2 telefona isključen neko vreme, Inteligent Power Saving In Sleep Mode tehnologija će deaktivirati Wi-Fi, mobilni internet, GPS, sinhronizaciju aplikacija i njihovog sadržaja, kao i druge tehnologije i procese koji zahtevaju dosta energije iz baterije čak i kada vam telefon nije u ruci.

Na ovaj način se primetno smanjuje potrošnja energije, odnosno produžava autonomija baterije.

Međutim, pojedine aplikacije su zavisne od internet konekcije jer jedino putem nje mogu da ostvare saobraćaj . Primeri takvih aplikacija su već pomenuti Viber, zatim WhatsApp, Skype, Facebook, Instagram, Snapchat,

Facebook Messenger i druge, uključujući tu i sve aplikacije za instant razmenu poruka koje nismo naveli.

Ukoliko navedenim aplikacijama oduzmete mogućnost pristupa internetu, one neće biti u mogućnosti da ažuriraju sadržaj pa će pristizanje novog sadržaja kasniti. Imajte u vidu činjenicu da Inteligent Power Saving In Sleep Mode funkcija, između ostalog, isključuje i Wi-Fi i mobilni internet dok je telefon u režimu spavanja. Upravo zbog toga obaveštenja i poruke iz pojedinih aplikacija kasne, tj. stignu tek kada ponovo uključite ekran.

Treba napomenuti da Inteligent Power Saving In Sleep Mode tehnologija ne isključuje mobilnu mrežu, tako da će vaš telefon uvek biti u mogućnosti da primi poziv ili standardnu SMS poruku.

Kako se deaktivira Inteligent Power Saving In Sleep Mode funkcija?

Iako je Inteligent Power Saving In Sleep Mode funkcija veoma korisna, pojedinim korisnicima se ne dopada ono što ona radi, tj. što zbog nje kasne poruke koje su im upućene preko Viber-a, WhatsApp-a… S obzirom na to da pomenuta funkcija isključuje internet konekciju dok je telefon u režimu spavanja, odnosno uključuje internet konekciju samo dok je ekran telefona uključen, ovo najviše pogađa one korisnike koji ređe koriste telefon, tj. ređe uključuju ekran.

No, TESLA razvojni tim se nije potrudio samo da implementira Inteligent Power Saving In Sleep Mode funkciju već da omogući i njeno detaljno podešavanje.

Ukoliko iz bilo kog razloga ne želite da Inteligent Power Saving In Sleep Mode funkcija bude aktivna na vašem TESLA Smartphone 9.2 telefonu, pokazaćemo vam kako možete da je isključite.

Za početak, uđite u glavni meni telefona i pokrenite aplikaciju System Manager. Ukoliko koristite srpski jezik na svom telefonu, ime aplikacije koju treba da pokrenete je Menadžer sistema. Ukoliko nakon pokretanja navede aplikacije vidite kratko obaveštenje (System Alert / Upozorenje sistema), kliknite na Continue (Nastavi).

PRODUŽITE RAD BATERIJE BEZ PROPUŠTANJA PORUKA TESLA Smartphone 9.2 - Inteligent Power Saving in Sleep Mode Foto: Promo

Sada tapnite na ikonicu Power Manager (Menadžer potrošnje energije), potom aktivirajte opciju Normal mode (Normalni režim), a nakon toga tapnite na mali zupčanik koji se nalazi u gornjem desnom uglu. Sve je prikazano na slikama koje slede.

PRODUŽITE RAD BATERIJE BEZ PROPUŠTANJA PORUKA TESLA Smartphone 9.2 - Inteligent Power Saving in Sleep Mode Foto: Promo

Sada ste na korak od cilja. Ostaje još samo da deaktivirate Inteligent Power Saving In Sleep Mode opciju, koja se na srpskom jeziku zove Inteligentna ušteda energije u režimu spavanja. To ćete uraditi tako što ćete tapnuti na mali prekidač koji se nalazi sa desne strane, pored imena ove funkcije. Kružić koji predstavlja „polugu“ prekidača treba da bude na levoj strani, baš kao što je prikazano na slici br. 6.

PRODUŽITE RAD BATERIJE BEZ PROPUŠTANJA PORUKA TESLA Smartphone 9.2 - Inteligent Power Saving in Sleep Mode Foto: Promo

Vratite se na početni ekran i to je to – isključili ste Inteligent Power Saving In Sleep Mode funkciju. Sada obaveštenja i poruke više neće da kasne.

Kada ste na putovanju, izletu ili niste sigurni da ćete pravovremeno imati mogućnost da napunite svoj telefon, preporučujemo vam da ponovo aktivirate Inteligent Power Saving In Sleep Mode kako biste produžili autonomiju baterije.

(Telegraf.rs/Bojan Milojković/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA