Ovo je najgora vrsta punjača koju možete da kupite za vaš telefon

Nisu svi punjači isti, a neki mogu da vam naprave ozbiljnu štetu

  • 1

Investiranje u portabl punjač je dobra ideja jer nikada ne znate kada će vaš iPhone ostati bez baterije.

Ali podjednako je važno da obratite pažnju i na sam punjač koji ćete kupiti - jer nisu svi isti.

Pogrešan punjač može da kompromituje vaš telefon i bude veoma loš po njegovu bateriju.

Apple ima strogu politiku koja ne garantuje da će kompanija pokriti troškove rešavanja problema na iPhoneu ako otkrije da ste koristili kabl ili punjač koji nije njegov.

iPhone SE Foto: Telegraf.rs

Možda mislite da je razlog za to jer žele da uštede novac, ali brojne jeftinije alternative pravile su velike probleme na iPhoneu.

Iako je veoma privlačno uštedeti novac na jeftinijem punjaču, stručnjaci kažu da to dugoročno gledano uopšte nije dobra ideja.

- Jeftiniji punjači nemaju nužno sve bezbednosne standarde koji su potrebni kako bi telefon konstantno punili ispravnom voltažom. A pomeranje voltaže može da ošteti port za punjenje, pa čak i bateriju, tvrdi Bred Nikols, stručnjak za popravke.

Apple na svom sajtu ima spisak uređaja koji mogu da se koriste, a kada u obzir uzmete koliko ste platili svoj telefon, malo više novca za punjač i ne čini se toliko lošom investicijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majkan

    16. jul 2019 | 07:12

    Ko normalan moze da uzme Apple?Jbt gledam samo te kompleksase sto ga nose, zauzete sve uticnice po kaficima od njihovih punjaca. Sve i jedan nosi punjac sa sobom gde god da ide.Das koliko para za mob koji ni dan ne moze da izdrzi!Sta su kompleksi.Da se vidi jabuka nazad pa i kad je ugasen!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA