≫ 

Da li bi prodavce trebalo da je sramota što nam prodaju iPhone star 5 godina za 500 evra?

Ovo su najgori iPhone modeli koje nikako ne bi trebalo da kupujete u Srbiji

  • 25

Apple je poznat po tome što proizvodi pouzdane telefone koji uprkos lošijim specifikacijama rade bolje od mnogo nabudženijih Android uređaja.

A čini se da prodavci u Srbiji opasno koriste neznanje, ili neupućenost, kupaca i deru ih na svakom koraku.

Možda najbolji primer jesu brojna sniženja koja se tiču modela iPhone 6 i 6 Plus, ali i malo novijih 6S i 6S Plus.

Čak i na sniženju, cena ovog uređaja se u zavisnosti od prodavca kreće od 45.000 do 52.000 dinara, a nekim mestima cena ide i do 500 evra.

To je ozbiljna cena, ali kada potencijalni kupac vidi da je u pitanju iPhone, pa još ima oznaku Plus, to se zapravo čini dobrom ponudom.

iPhone 6 and 6 Plus Foto: Promo

Međutim, treba se prisetiti da je ovaj model star gotovo 4 godine, ali i da najvervatnije neće dobiti novu generaciju iOS-a, verziju sa oznakom 13 koja se očekuje krajem ove godine, a ako je i dobije, to će mu produžiti životni vek za samo još jednu godinu.

Drugim rečima, vrlo brzo će postati neupotrebljiv kada su nove funkcije u pitanju, a poznato je da Apple ne pruža podršku duže od 4, a u izuzetnim situacijama 5 godina.

Nastaviće da radi još neko vreme, i Apple će verovatno poslati nekoliko bezbednosnih apdejta kako bi korisnici bili sigurni na internetu, ali to je to.

Imaćete 5 godina star telefon koji će možda raditi kao 4 godine star telefon, pogotovo ako pogledamo Android uređaje koji se nalaze u istom cenovnom rangu, i koji su stari svega nekoliko meseci, a ne godina.

Iphone, Apple Foto: Tanjug/AP

iPhone košta, a za to su zaslužni kvalitet izrade, dizajn, Appleova želja za ogromnom zaradom i lakovernost korisnika.

Ako imate novca na bacanje, onda svakako kupite najnoviji, ili iPhone star maksimalno dve godine.

Ali, ako nemate novac, logo jabuke na zadnjoj strani ne znači puno ako je ta jabuka zaboravila na vas. Mnogo bolje ćete proći ako se odlučite za neki najnoviji Android telefon srednjeg ranga po istoj ceni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    26. jul 2019 | 09:32

    Nebranim IPHONE ipak je jedini telefon koji je zasticen svojim operativnim sistemom od virusa.Jednostavan sa apovima koje otvarate na jedan touch umesto android telefona koji za isto morate bar 2-3 puta pritsnuti vise. Da ne govorim da u je IPHONE jedini telefon koji ako se pravilno koristi moze trajati 3-4 puta duze nego android telefoni. Ja i dan danas ima IPHONE 4 S a izasao je prvi put u oktobru 2013 i jos uvek besprekorno radi. Da ne navodim i ovaj vazan podatak da se do skoro moglo instalirati i najnoviji IOS operativni sistem. E sad cena mozda nije popularna ali nije to zbog JABUKE vec zbog kvaliteta izrade. Naravno svaki telefon moze da se pokvari ako se nepravilno koristi,ali moje iskustvo sa IPHONE telefonima a imao sa IPHONE 4, 4 S, 5 S, 5 SE I 6 S PLUS , nijedan nisam hteo da prodam vec ih i dan danas koristim. Ima nasa poslovica koja je istinita u praksi NISAM DOVOLJNO BOGAT DA KUPUJEM JEFTINE STVARI,JER CETE TE JEFTINIJE MORATI CESTO DA MENJATE JER SE POKVARE !

  • Kiki

    26. jul 2019 | 08:26

    Ma bitna je jabuka,da se vidi to.....a to sto ne radi,nema veze hahaha

  • Djox

    26. jul 2019 | 08:24

    Dok je ovaca.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA