≫ 

Predstavljen Note 10 - pogledajte kako izgleda, koje moćne specifikacije donosi i kolika mu je cena

Samsungova perjanica ove godine izgleda još bolje i lepše, i biće veoma teško nadmašiti je

  • 6
Samsung Galaxy Note 10 Plus

Foto: Tanjug/AP

Samsung je predstavio dve najtanje i najlakše verzije svog premijum telefona - Note 10 i Note 10+.

U Samsung stilu, stakleni displej zakrivljen je preko ivica i uvija se u aluminijumski ram, a možda vizuelno najveća promena jeste dugme za uključivanje koje je premešteno na levu stranu, odmah ispod tastera za zvuk.

Standardni Note poseduje dijagonalu veličine 6.3 inča ( FHD+ AMOLED ekran), dok će verzija sa oznakom plus imati impresivni HD+ AMOLED displej dijagonale 6.8 inča.

Kada su kamere u pitanju, tu je možda primetna najveća razlika. Note 10 ima tri senzora (širokougaoni, regularni i telefoto), dok Note 10+ na zadnjoj strani ima 4 kamere - širokougaonu (16MP), regularnu (12MP), telefoto (12MP) i ToF senzor koji je zadužen za  superiorni fokus i stabilizaciju slike.

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Foto: Tanjug/AP

Tu je i poseban mod za slikanje u uslovima slabijeg osvetljenja koji je sada dostupan i na prednjoj kameri, a ne samo na zadnjoj.

Pojedine modele pokretaće novi i moćniji Exynos 9825 procesor koji je napravljen korišćenjem naprednijeg 7nm procesa kako bi pružio više snage i smanjenu potrošnju baterije.

Ovaj čip će se naći u modelima koji će se prodavati u Evropi, dok će modeli u SAD imati najnoviji Snapdragon procesor sa oznakom 855.

U pitanju je osmojezgreni čip sa dva posebna Mongoose jezgra, dva Cortex A75 jezgra i četiri Cortex A55 jezgra.

Prevedeno u brojke, Note 10 modeli imaju 33 odsto brži procesor i do 42 odsto bržu grafiku.

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Foto: Tanjug/AP

Kada je prostor za skladištenje podatka u pitanju oba Note 10 modela će dolaziti sa 256GB u osnovnoj verziji (Note 10+ će imati i model sa 512GB), dok će se razlikovati po količni dostupnog RAM-a.

Note 10 će imati 8GB, dok će Note 10+ imati 12GB.

Čuveno S Pen sada ima dizajn iz jednog dela i dozvoljava stvaranje sopstvenih gestova i komandi, a tu je i bolje prepoznavanje rukopisa. Softver je sada u stanju da u tekst prebaci rukopis na 62 različita jezika.

Iako se dosta odupirao novom trendu, Samsung je napokon odlučio i da ukloni džek za slušalice, tako da će svi vlasnici Note telefona morati da se prebace na bežične.

Za samu bezbednost uređaja stara se čitač otiska prstiju smešten ispod displeja, a tu je i opcija skeniranja lica kako bi se telefon otključao.

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Foto: Tanjug/AP

Note 10 će napajati baterija kapaciteta 3.600mAh, dok će Note 10+ imati 4.300mAh bateriju.

Iako bi telefoni ove veličine trebalo da imaju što je veće moguće baterije, Samsung je uključio i 25W punjač kako bi se one što brže vratile na 100%.

Note 10 bi trebalo da podržava i 45W punjenje, kao i 15W Power Share - mogućnost da bežičnim putem puni drugi uređaj preko leđa, pod uslovom da taj drugi uređaj podržava bežično punjenje.

Kao i prethodni Note modeli, i novi će imati prilično ozbiljnu cenu kada se nađu u prodaji 23. avgusta.

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Foto: Tanjug/AP

Note 10 sa 256GB prostora za skladištenje podataka i 8GB radne memorije koštaće 949 dolara, dok će Note+ sa 256GB interne memorije i 12GB radne koštati 1.099 dolara.

Najbolje opremljena verzija sa 512GB interne memorije koštaće 1.199 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Note

    7. avgust 2019 | 22:56

    Najbolji telefon ubedljivo

  • Božia

    7. avgust 2019 | 23:37

    Jednom sam rekao da za mobilni nikada ne bih dao više od 200€ ali za ovaj koji u najjačoj verziji košta 1199.oo€ bih dao i više ako treba !!!.🎧✌👋👂🔥.

  • Maša

    8. avgust 2019 | 10:58

    Note+ ?? Čemu?! Note je uvek bio serija za sebe i treba tako da ostane. Sve moraju da uprskaju 👎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA