≫ 

Proveli smo 7 dana sa jedinstvenim Samsungom A80 i ostali oduševljeni revolucionarnom selfi kamerom

Taman kada pomislimo da proizvođači telefona polako ostaju bez ideja, desi se nešto fascinantno

  • 0
Samsung Galaxy A80 Foto: Marko Jovanović

I dok na tržištu telefona postoje kompanije koje prate velike i kopiraju njihove ideje, tu su i vizionari koji su zaduženi za smišljanje svih tih revolucionarnih funkcija.

A na samom čelu te male i prestižne grupe nalazi se Samsung.

Kompanija već godinama naporno radi na savitljivom telefonu i baterijama većeg kapaciteta - stvarima koje bi mogle da donesu ogromne promene, ali taj trenutak je i dalje van našeg domašaja.

Ipak, to Samsung ne sprečava da radi i na rešavanju realnih problema korisnika i unapređenju postojećih telefona, a možda najbolji primer za to jeste model Galaxy A80.

Samsung Galaxy A80 Foto: Marko Jovanović

Samsung Galaxy A80 na najelegantniji mogući način rešava veliki problem mnogih - kvalitet selfi fotografija.

Umesto da radi na poboljšanju prednjih kamera, Samsung je odlučio da ih u potpunosti izostavi i zameni zadnjim kamerama tako što će ih postaviti na poseban sistem koji ih rotira.

Pa tako na raspolaganju za svoje selfije sada imate tri sjajne kamere.

Samsung Galaxy A80 Foto: Marko Jovanović

Glavni od 48 megapiksela, sekundarni od 8 i TOF kameru koja fotografijama daje dodatnu dubinu i oštrinu.

Zahvaljujući njima, za svoje selfije možete da koristite sve ono što je na drugim telefonima van domašaja.

Samsung Galaxy A80 Foto: Marko Jovanović

Galaxy A80 poseduje i poseban bezbednosni mehanizam koji štiti kameru u slučaju davam ispadne iz ruke. Kada senzori osete da telefon pada, kamera se automatski uvlači u kućište koje je sa obe strane zaštićeno Gorilla Glass staklom.

S obzirom na to da je u pitanju mehanizam koji se po potrebi izvlači i rotira kameru, dizajn telefona ni na koji način nije komporomitovan, niti je on morao da se prilagođava novom rešenju.

Već naprotiv, ovo rešenje donelo je brojne prednosti, pa tako sa prednje strane na raspolaganju imate ceo ekran dijagonale 6.7 inča, bez ikakvih useka ili rupa kojima pribegavaju drugi proizvođači kako bi negde mogli da smeste selfi kameru.

Samsung Galaxy A80 Foto: Marko Jovanović

Predivan Super AMOLED ekran zaista zaslužuje da ima svu vašu pažnju jer je u pitanju jedan od najboljih ekrana koje možete da nađete na tržištu.

A ispod njega smešten je i čitač otiska prstiju, ali i mikrofon, pa tako na prednjoj strani ne postoji ništa što bi vam odvraćalo pažnju sa jasne i oštre slike koju samo AMOLED može da prikaže.

Samsung Galaxy A80 Foto: Marko Jovanović

Galaxy A80 pripada Samsungovoj A seriji koja je pozicionirana u srednjoj klasi, odmah ispod modela sa oznakom S.

Ali specifikacije pričaju potpuno drugačiju priču. Ovaj telefon je mnogo više od gedžeta sa rotirajućom kamerom.

Zapravo, u pitanju je vrhunski telefon sa 8GB radne memorije, 128GB prostora za skladištenje podataka i osmojezgrenim Qualcomm snapdragon 730 procesorom.

Sve ovo je više nego dovoljno da Galaxy A80 koristite kako god poželite bez bojazni da će nešto zakočiti ili preskočiti.

Samsung Galaxy A80 Foto: Marko Jovanović

Telefon napaja baterija kapaciteta 3.700mAh, pa tako možete da računate da vam punjenje telefona pri umerenom (normalnom) korišćenju uopšte neće trebati tokom dana.

U slučaju da se baterija ipak nađe u crvenoj zoni, Samsung je uključio opciju 25W super brzog punjenja, pa tako možete da je vratite u zeleno za manje od sat vremena.

Prateći trendove, A80 nema džek za slušalice, ali je Samsung zato u opremu koja dolazi sa ovim telefonom uključio USB Type-C slušalice koje nude više nego pristojan kvalitet zvuka koji dodatno može biti poboljšan aktiviranjem Dolby Atmos opcije.

Samsung Galaxy A80 Foto: Marko Jovanović

Galaxy A80 predstavlja pravo osveženje na polju smartfona svojim inovativnim rešenjima, koje pored noviteta u vidu selfi kamere nudi i odlične performanse uparene sa upečatljivim dizajnom koji čini da ovaj model zaista iskače iz gomile jednolične ponude drugih proizvođača telefona.

Ako želite kvalitetne selfi fotografije, upečatljiv dizajn i specifikacije koje u skorije vreme neće biti zastarele, više ne morate da čekate jer Samsung Galaxy A80 donosi sve to, i mnogo više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA