≫ 

Videli smo uživo Galaxy Fold i jasno nam je zašto predstavlja budućnost smartfona

Galaxy Fold trenutno predstavlja klasu za sebe

  • 2
galaxy fold Foto: Profimedia

Samsung je na IFA sajmu tehnologije u Berlinu novinarima dao priliku da se bliže upoznaju sa njegovim telefonom sa preklopivim ekranom.

Galaxy Fold predstavlja potpuno novu kategoriju mobilne telefonije, a možemo slobodno da kažemo i da je trenutno ovo jedini uređaj koji se uspešno nalazi u njoj.

Uprkos tome što će se neki sigurno zabrinuti za moguće probleme koje dva spojena ekrana mogu da naprave po pitanju lomljivosti, šarke su veoma izdržljive i robustne, dok je kompanija dodala poseban zaštitni poklopac na njih kako bi sprečila upadanje prašine ispod ekrana.

Kada ga uzmete u ruke, telefon odaje utisak robusnosti koja definitivno razbija sve brige o mogućim problemima sa izradom uređaja ili zaštitom displeja.

A displej je tek nešto posebno, tačnije - dve posebne stvari.

Samsung Galaxy Fold Foto: Telegraf.rs

Galaxy Fold poseduje prvi na svetu Infinity Flex displej od 7.3 inča koji se preklapa u kompaktan uređaj sa ekranom na poklopcu i nudi nove mogućnosti multitaskinga, gledanja video zapisa, igranja igara i raznih drugih opcija koje će upotpuniti ovo jedinstveno korisničko iskustvo.

Samsung je definitivno maksimalno iskoristio sve prednosti koje dva ekrana mogu da donesu korisnicima.

Na raspolaganju imate spoljni 4.6-inčni AMOLED ekran koji možemo nazvati i telefonski, dok se otvaranjem telefona pred vama otkriva 7.3-inčni QXGA AMOLED displej.

Sve ovo znači da u svakom trenutku na raspolaganju imate odličan telefon, ali i manji tablet koji možete da iskoristite za gledanje filmova, pravljenje prezentacija ili bilo koju drugu radnju za koju standardni smartfon displej nije dovoljno veliki.

Samsung Galaxy Fold Foto: Telegraf.rs

Galaxy Fold transformiše način na koji korisnici kreiraju, dele i edituju mobilne sadržaje. Uz App Continuity funkciju, video neprimetno prelazi sa spoljnog ekrana na unutrašnji, pa je tako moguće napraviti video dok je telefon sklopljen, a onda rasklopiti uređaj i pregledati snimak na glavnom ekranu. Za potrebe multitaskinga opcija Multi-Active Window omogućava istovremeno pokretanje više aplikacija za editovanje videa, listanje fotografija ili čitanje mejlova.

Za odličan kvalitet fotografija zadužena je zadnja trostruka kamera koja se sastoji od 16PM ultraširokog senzora, 12MP telefoto objektiva i 12MP kamera širokog ugla. A tu su i 2x optički i 10x digitalni zum.

Baš kao i na svakom drugom telefonu, sa prednje strane smeštena je 10MP selfi kamera koja je upotpunjena 8MP objektivom za dubinu.

galaxy fold Foto: Profimedia

Ispod displeja na preklop, Samsung je smestio 64-bitni osmojezgreni procesor uparen sa 12GB radne memorije i 512GB prostora za skladištenje podataka. Sve ovo više je nego dovoljno da izae u susret svakoj vašoj želji i potrebi bez ikakvog zastajkivanja.

A kako bi sve radilo u savršenom redu, u 5G modelu brine se 4.235mAh baterija (4.380 u LTE modelu).

A ovo je ujedno još jedan veliki novitet.

Galaxy Fold je spreman za 5G mreže, pa će tako korisnici ovog modela na određenim tržištima moći da iskoriste pun potencijal i brzinu ove mreže za streaming i download video sadržaja visoke rezolucije ili igrica sa zahtevnom grafikom.

S obzirom na to da se radi o vrhunskom uređaju, tu su i mnoge druge brojne napredne funkcije i opcije kao što je bežično punjenje, obrnuto bežično punjenje koje vam dozvoljava da baterijom Galaxy Fold modela punite druge uređaje koji poseduju mogućnost bežičnog punjenja.

galaxy fold Foto: Profimedia

Ako se brinete za bezbednost podataka, pored standardnog otključavanja ekrana uz pomoć PIN-a, Galaxy Fold poseduje i biometrijska zaključavanja, pa tako možete da uređaj otključavate otiskom prsta ili licem.

A kako bi iskustvo u svakom aspektu upotrebe Galaxy Fold pametnog telefona bilo izuzetno, kao i sam uređaj, svaki model dolazi sa ekskluzivnim pristupom specijalizovanim korisničkim servisima – uključujući jedan-na-jedan pristup stručnjacima iz kompanije Samsung, te online i telefonskom timu podrške koji je dostupan 24/7.

Galaxy Fold na mnoge načine predstavlja sve ono što smo do sada smatrali budućnošću pametnih telefona, a Samsung je pokazao da ne namerava da stane u svojoj beskompromisnoj potrazi za najboljim mogućim korisničkim iskustvom.

Za sada, Galaxy Fold će biti dostupan samo na određenim tržištima, tačnije u Koreji, Francuskoj, Nemačkoj, Singapuru, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, a nama samo ostaje da se nadamo da će nekako pronaći svoj put do Srbije kako bismo barem mogli da se malo detaljnije u poznamo sa onim šta nam budućnost donosi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moj preko mojega

    20. septembar 2019 | 12:51

    Zakasnili ste, decu sam već sam napravio i sada mi je dovoljan i telefon od 100€.

  • Egzekijel Blooff

    21. septembar 2019 | 16:08

    Ješ jedna potpuno besmislena stvar koja će zavrsiti u muzeju ideja koje nisu našle praktičnu primenu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA