Ovaj iPhone model će prestati da radi ako odmah ne instalirate Appleov apdejt

Imate vremena do 3. novembra

  • 3

Sedam godina nakon što je iPhone 5 predstavljen, Apple je počeo da šalje obaveštenja njihovim vlasnicima da moraju da apdejtuju ove modele na najnoviju kompatibilnu iOS verziju - iOS 10.3.4 do 3. novembra.

Sudeći po kompaniji, iPhone 5 modeli koji ne budu apdejtovani do kraja nedelje više neće moći da se povežu sa internetom.

Osnovni servisi kao što su App Store, iCloud, mejl i surfovanje internetom će prestati sa radom.

iPhone 5, Apple, telefon, smartfon Foto: Pixabay.com

Apple je pre dve godine prestao da razvija iOS 10 nakon predstavljanja verzije sa oznakom 11, ali je ovo leto bio primoran da ispravi veliki problem kako bi stariji iPhone i iPad modeli održali kompatibilnost sa GPS mrežama.

U slučaju da ipak ne instalirate apdejt na vreme, nije sve izgubljeno jer postoji rešenje, ali znatno komplikovanije od proste nadogradnje.

Potrebno je da bekapujete i restorujete svoj telefon uz pomoć kompjutera i na taj način instalirate apdejt jer regularni apdejti koji direktno stižu na telefon više neće biti dostupni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    28. oktobar 2019 | 13:28

    Zato" iPhone " neće više nikada ući u moj džep, ali i neće dobiti ni jedan jedini dolar. Govorim iz iskustva svima koji su zaljubljeni u iphone, jer će i sa novijim modelima doživeti isto! Prvo će početi da skidaju jedno po jedno, ma da nećete biti svesni zašto šta i kad, zatim će vam uskratiti razne aplikacije koje ste platili, i na kraju, pošto vas špijuniraju, poslati poruku da će vaš aparat prestati da radi!...pogotovu ako ste hteli odključati ga!

  • stvarno?

    28. oktobar 2019 | 12:57

    bash me zanima kako nece moci na internet kad vec ima parametre. i kako nece moci da radi ako ga updatujesh? pa oni bolje rade bez update nego sa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA