• 0

Tajna Appleova prezentacija otkriva šta bi uskoro moglo da zameni iPhone

Apple već sada ozbiljno gleda u budućnost

  • 0

U ne tako dalekoj budućnosti, postoji realna šansa da ćemo iPhone gledati kao na potpuno nepotreban komad tehnologije.

Apple svakako veruje u ovo, a ako je kompanijina nova prezentacija bilo kakav trag, zamena za iPhone bi mogle da budu naočari.

Apple u ovoj prezentaciji tvrdi da planira da predstavi svoj prvi set za izmenjenu realnost 2022. godine, nakon čega sledi "lepša" verzija.

Izmenjena realnost opisuje tehnologiju u kojoj su virtuelni elementi stavljeni preko stvarnog sveta kako bi korisnicima pružali kontekstualne informacije.

Te informacije mogu biti navigacija, opisi stvari koje gledamo ili oglase.

iPhone 11

Foto: Profimedia

Sa druge strane, virtuelna realnost je slična tehnolgija, ali ona ljude stavlja u kompletno virtuelan svet.

Šef Applea, Tim Kuk, veruje da je za budućnost ključna izmenjena, a ne virutelna realnost.

Glasine govore da Apple već godinama radi na AR naočarima, ali ovo je prvi put da smo dobili neke konkretnije podatke iz kompanijinog štaba.

A najvažnija stvar u celoj priči jeste to što Apple vidi da iPhone ima svoj rok trajanja, a život nakon njega bi mogao da bude ključan za tehnološkog diva.

Trenutno je potražnja za iPhoneom i dalje velika, ali ljudi sada sve duže i duže koriste svoje telefone, a sve veće cene proizvođačima znatno otežavaju prodaju.

Zato je Apple odlučio da se okrene alternativama kao što su servisi, ali čini se da kompanija gleda i znatno dalje u budućnost svog hardver posla - a ona je očigledno duboko utemeljena i izmenjenoj realnosti.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima