Isprobali smo Motorolu sa posebnom kamerom, a onda otkrili i poseban poklon koji dolazi uz nju

Motorola One Macro ima sve što vam treba, ali i poklon koji malo ko očekuje

  • 2
Motorola One Macro recenzija Foto: Uroš Jelić

Motorola je ove godine predstavila nekoliko veoma zanimljivih telefona kako bi pokrila što veći deo tržišta.

Pa tako imamo Moto G7 Power sa fokusom na što duže trajanje baterije, modele Motorola One Zoom i Action kod kojih je fokus na kameri i naprednim mogućnostima snimanja video sadržaja, ali i zaista jedinstveni i nedavno predstavljeni Motorola razr telefon koji će svakako kompaniji prikloniti i one koji su navikli da za svoje telefone daju znatno više novca.

Drugim rečima, Motorola je više nego spremna da se upusti u ozbiljnu borbu sa konkurencijom na svim mobilnim frontovima.

Motorola One Macro recenzija Foto: Uroš Jelić

A u toj borbi bi dodatno trebalo da joj pomogne model One Macro koji po više nego pristojnoj ceni donosi dodatna unapređenja kamere koja su trenutno van domašaja konkurencije.

Samim tim, krenućemo sa najvažnijim unapređenjem kamere. Kao što i samo ime ovog modela kaže, Motorola One Macro ima veoma važnu misiju, a to je da vas što više približi objektu koji želite da snimite kako biste dobili savršenu fotografiju.

A to uspeva tako što ima poseban 2MP senzor koji je u stanju da fokusira ono što slikate sa daljine od samo 2 centimetra. Kako biste postigli ovo u „normalnom“ svetu fotografije, morali biste da nabavite posebnu opremu.

Samim tim, mogućnost da isti efekat postignete tako što ćete samo uperiti kameru telefona i kliknuti je prilično velika i značajna stvar.

Uz ovaj senzor na zadnjoj strani telefona nalazi se i 13MP glavna kamera kao i 2MP dubinski senzor.

Motorola One Macro recenzija Foto: Uroš Jelić

Pored ovog noviteta, Motorola One Macro je zaista odlično zaokružen telefon koji vam neće mnogo oštetiti budžet jer je kompanija mislila na sve – pa tako uz telefon dobijate i futrolu (mala, ali uvek dobrodošla ušteda).

Tu je velika 4.000mAh baterija kako ne biste morali da krajičkom oka skenirate prostoriju za utičnicama za punjač, velikodušna količina radne memorije (4GB) i više nego pristojan MaxVision HD+ ekran dijagonale 6.2 inča.

Uprkos tome što displej Motorole One Macro ne donosi rezoluciju kao skuplji modeli, zaista ćete morati da se potrudite da mu pronađete ozbiljniju slabost prilikom surfovanja internetom ili gledanja videa.

Sve ovo smešteno je unutar plastičnog kućišta koje definitivno ima određene prednosti nad metalnim i staklenim verzijama znatno skupljih modela.

Motorola One Macro recenzija Foto: Uroš Jelić

Prva i najvažnije prednost je svakako izdržljivost jer plastika ne puca kao staklo i ne krivi se i ulubljuje kao metal. A tu je i bolja distribucija toplote, lakša je i generalno zgodnija za svakodnevnu upotrebu.

Ovo je sve veoma lepa promena naspram sveta u kom se plašimo da jednom rukom držimo telefon iz straha da će nam ispasti i razbiti se.

Velika prednost ovog modela nad konkurencijom jeste i Motorolin specifičan pristup Androidu. Drugim rečima, kompanija je uklonila sve viškove koje mnogi drugi proizvođači smartfona vole da stavljaju kako bi korisnici dobili gotovo čist Android.

Rezultat je znatno čistiji, prostiji i brži interfejs.

Motorola One Macro recenzija Foto: Uroš Jelić

A uz 4GB radne memorije, to je ujedno garancija da će One Macro dugo vremena savršeno raditi jer svoje resurse neće koristiti na nepotrebne stvari.

Ako ovoj mešavini dodamo i procesor sa 8 jezgara, Macro može da bude odličan izbor i za sve koji vole da igraju igrice na telefonu – sa razumnim podešavanjima naravno.

Svi oni zabrinuti za bezbednost sa ovim modelom neće imati previše briga zahvaljujući čitaču otiska prstiju koji je smešten na zadnjoj strani telefona koji i dalje služi kao najbolji čuvar vaših ličnih podataka.

Sve ovo nas navodi da na kraju kažemo da je Motorola One Macro izuzetno šarmantan telefon izdržljivog dizajna, solidne kamere i dovoljno dobrim performansama za gotovo svakoga ko želi telefon koji će mu trajati.

A u slučaju da se odlučite da kupite ovaj telefon, u VIP i MTS prodavnicama vas čeka posebno iznenađenje.

Svi koji kupe ovaj model na poklon dobijaju i Motorola e6 Plus telefon.

A to je već ponuda koja se ne odbija.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirka

    23. decembar 2019 | 13:28

    Sviđa mi se nova Motorola sa preklopom. Podseća na neka stara dobra vremena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA