Jedan od najboljih flegšip telefona konačno stiže na Balkan?

  • 3
Huawei Mate 30 Pro Printscreen: YouTube/Huawei Mobile

Sredinom decembra, američki predsednik Donald Tramp dogovorio je prvu fazu potpisivanja trgovinskog sporazuma sa Kinom. Sporazum bi trebalo da bude potpisan 15. januara u Beloj kući, a Tramp bi nakon toga trebalo da poseti Kinu.

Navedene informacije su, na neki način, potvrda glasina koje kolaju već neko vreme, da će Huawei Mate 30 serija telefona stići u zemlje regiona u drugoj polovini januara ili prvoj polovini februara, piše Balkan Android.

Glasine spominju samo Huawei Mate 30 Pro telefon, ali se poklonici telefona kineskog giganta nadaju da će stići i njegova Lite verzija. Takođe, glasine spominju i 10 odsto nižu cenu od zvanične, što znači bi Mate 30 Pro telefon mogao da košta manje od 1.000 evra.

Ovo su, međutim, samo spekulacije, budući da potvrde iz zvaničnih izvora još uvek nema.

Da podsetimo, Huawei je krajem septembra u Minhenu predstavio nove uređaje Mate 30 serije, uređaje opremljne poslednjim i najjačim HiSilicon Kirin 990 čipsetom, koji su kao i njihovi prethodnici opremljeni vrhunskim kamerama, za koje je bila zadužena nemačka Leica.

Međutim, iako hardverski predstavljaju sam vrh ponude pametnih telefona premijum klase, Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro telefoni, za sada, koriste open source Android, što znači da im nedostaju najpopularnije aplikacije: Gmail, Google Maps, Google Chrome, YouTube, kao i ono najvažnije - prodavnica aplikacija Google Play Store.

Da li će najavljeni dogovor Bele kuće i Pekinga tu nešto promeniti, ostaje da se vidi...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salle

    3. januar 2020 | 12:35

    Sve to što nedostaje, instalira se naknadno za 20 minuta i nikakav problem. Isto na sve druge kineske modele telefona i tableta koji dolaze bez google aplikacija. "Sankcije" su obična magla u borbi za tržište i više novca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA