≫ 

Huawei sada ima mape i bez Google Maps-a

Budući korisnici Huaweijevih uređaja, i pored zabrane američke administracije, neće ostati uskraćeni za vitalne funkcije svojih pametnih telefona

  • 1

Otkako je američka administracija uvela "sankcije" kineskom gigantu Huaweiju ljubitelji i korisnici proizvoda te kompanije se pitaju kako će taj proizvođač nadomestiti najpopularnije Google aplikacije.

Izgleda da je Huawei, bar delimično, našao odgovor na to pitanje, i to tako što je pronašao novog neameričkog partnera.

Holandska kompanija TomTom, koja se razvojem i proizvodnjom sistema za navigaciju bavi još od 1991. godine, upravo je objavila da je postigla dogovor sa Huaweijem, koga će ubuduće snabdevati mapama, sistemom za navigaciju i podacima o saobraćaju za njihove buduće aplikacije.

Huawei Nova 5T Foto: Marko Jovanović

Prema tvrdnjama Remka Merstra, iz TomTom-a, kaže da je dogovor dve kompanije postignut još pre nekog vremena, ali informacija o tome nije do sada bila objavljivana. On je, međutim, odbio da saopšti više detalja o ovom poslu.

Ovakav potez, pre svega Huaweija, ne treba da čudi, budući da je zabrana saradnje sa američkim kompanijama, koja je kineskom proizvođaču nametnuta zbog navodne zabrinutosti SAD za nacionalnu bezbednost, ostavila mogućnost ili za pronalazak novog partnera koji će zameniti Google ili mirenje sa ograničenim mogućnostima "krnjeg" Android operativnog sistema, konstatuje Engadget.

To je, istovremeno, dobra vest za Huawei, čiji korisnici sada, iako bez Google aplikcaija, neće ostati uskraćeni za vitalne funkcije svojih pametnih telefona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    22. februar 2020 | 04:46

    nacionalna bezbednost??? nema dana da mi se ne povraca od americhkih izjava. tipa ,,americhka istorija,, nacionalna bezbednost,, demokratija,, sloboda,, bolesne izjave bolesnih umova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA