≫ 

Huawei predstavio unapređenog "preklopnika", nove tablet i laptop računare

Reč je uređajima koji je trebalo da budu predstavljeni na Mobile World Congress-a u Barseloni, koji je u međuvremenu otkazan

  • 1
Huawei Mate Xs Foto: Huawei

Kineska komapanija Huawei održala je virtuelnu prezentaciju svojih novih proizvoda, na kojoj su prikazani njeni novi proizvodi. Reč je uređajima koji je trebalo da budu predstavljeni na Mobile World Congress-a u Barseloni, koji je u međuvremenu otkazan.

Glavna zvezda događaja bio je unapređeni "preklopnik" Huawei Mate Xs. Nova verzija tog jedinstvenog telefona, karakterističan po tome što se njegov ekarn otvara "na spolja", je tanja od svog prethodnika, ima novi Kirin 990 čipset i jače 5G performanse. Veliki ekran ostao je istih dimezija, odnosno dijagonale od 8 inča, dok je dijagonala manjeg nešto veća i sada iznosi 6,6 inča. Mate Xs je dobio i poboljšani sistem od 4 kamere, kao i jedan od najbržih brzih punjača od 55W.

Huawei Mate Xs Foto: Huawei

U izradi telefona korišćeni su novi materijali, a uređaj je dobio u novu šarku za preklapanje sastavljenu iz čak 100 komponenti. Kada je softver u pitanju, telefon radi na Androidu 10 koji je "presvučen" Huaweijevim EMUI 10 interfejsom. Cena Mate-a Xs je 2.499 evra.

Huawei je, na prezentaciji održanoj u utorak, predstavio i MatePad Pro 5G novi 5G tablet, karakterističan po veoma tankim ivicama, odnosno velikom odnosu stranica ekrana dijagonale 10,8 inča i tela uređaja. Uređaj, debljine samo 7,8 milimetara, opremljen je sistemom od četiri zvučnika, koji emituju zvuk veoma dobrog kvaliteta.

Huawei MatePad Pro Huawei MatePad Pro 5G / Foto: Huawei

Huawei je najavio u nove modele svojih laptopova MateBook X Pro i MateBook D serije, karakterističnih po FullView Display dizajnu po donosu ekrana i tela od 91 odsto. Kako su za Telegraf.rs rekli iz predstavništa Huaweija za Srbiju, novi Huawei laptop računari će se, po prvi put, ove godine naći i na domaćem tržištu.

Huawei MateBook D Huawei MateBook D / Foto: Huawei

Prikazana je i HMS Core kolekcija alata za programere aplikacija koji svoj softver žele da distribuiraju putem Huaweijeve AppGallery prodavnice, koja u situaciju američke zabrane poslovanja Google-a sa kinskim gigantom, postaje sve značajniji izvor aplikacija za korisnike Huawei uređaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA