≫ 

Telefoni uskoro postaju prošlost, budućnost stiže sa pametnim naočarima i glasovnim komandama

"Mislim da uskoro više nećemo imati jedan aparat sa jednim ekranom, kao što je mobilni telefon, već seriju aparata koji se povezuju sa telefonom"

  • 3
telefon Foto: Pixabay.com

Profesorka Stern univerziteta u Njujorku Ejmi Veb predviđa da bi mobilni telefoni mogli uskoro da nestanu i navodi da to ne bi bio prvi put da dođe do radikalne promene kada je moderna tehnologija u pitanju. Ona predviđa da će se pojaviti novi uređaji koji će preuzeti funkciju mobilnih telefona.

- Danas raste prodaja bežičnih blutut slušalica preko kojih se lako upravlja mobilnim. Sve je više naprava kojima može da se upravlja glasovnim komandama. Mislim da uskoro više nećemo imati jedan aparat sa jednim ekranom, kao što je mobilni telefon, već seriju aparata koji se povezuju sa mobilnim - kaže Veb.

Procenjuje da je moguće da će se u narednih 10 godina tehnološki uređaji povezati sa "pametnim" naočarima ili narukvicom i navodi da će leto 2020. godine biti "početak doba pametnih naočara".

Pametne Naočare Printscreen: YouTube/Tech Insider

Ona kaže da danas kod mobilnih telefona više nema velikih inovacija, a i prodaja opada, prenosi portal Bankar.me.

- Setimo se da smo pre oko 20 godina imali ekspanziju digitalnih kamera i pojavu prenosnih računara. Ko bi tada rekao da ćemo samo 10 godina kasnije imati oba ta aparata u jednom - mobilnom telefonu - zaključila je Veb.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savo

    28. februar 2020 | 15:14

    Odneo ih vrag i kad ste ih izmislili...vise su naneli stete nego koristi. Ljudi su bili srecniji kad su pisali i cekali pisma . Izmislite jos i naocare i unistite i ovo malo civilizacije i ljudskosti sto je ostalo u narodu. Sve se svodi na materijalnu korist pojedinaca a za narod ih bas briga. Zato nije ni cudo kad majka priroda uzvrati udarac

  • ime

    28. februar 2020 | 21:30

    Samo nek ih ukinu sve... i instagram i ostala čuda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA