≫ 

"5G ludilo" stiglo i u naš komšiluk: U Hrvatskoj razbijen prvi "5G odašiljač postavljen po noći"

Opština je u februaru postavila opremu za bežični internet, što je u Bibinju izazvalo glasine da je "opština u tajnosti, po noći instalirala opremu za 5G signal"

  • 36
5G mreža Foto: Pixabay

Proteklih dana smo pisali o protestima, paljenju 5G antena i uništavanju opreme u Velikoj Britaniji i Holandiji, što je uglavnom bilo podstaknuto glasinama koje su, bez ikakvih dokaza, u vezu dovodile uvođenje 5G tehnologije i pandemiju korona virusa.

Nešto slično se upravo dogodilo u susednoj Hrvatskoj. Naime, u opštini Bibinje, u Zadarskoj županiji, došlo je do uništavanja nedavno postavljene Wi-Fi opreme koju je finansirala Evropska unija, u okvoru pojekta Wifi4EU.

Opština je u februaru postavila opremu za bežični prenos internet signala na nekoliko lokacija u tom mestu, što je izazvalo glasine da je "Opština Bibinje u tajnosti, po noći instalirala opremu za 5G signal".

To je, najverovatnije i dovelo do vandalskog čina, u kome je delimično uništena oprema postavljena na zgradi tamošnjeg sportskog centra, prenosi Bug. Uništeni uređaji deo su opreme postavljene na tri mesta u tom gradiću, čija je ukupna vrednost 15.000 evra.

Oštećenje je brzo uočeno budući da je uređaj prestao da radi. Kako je prostor na kome oprema nalazi pokriven videonadzorom, nadležni se nadaju da će "osvetnika protiv 5G mreže" policija brzo pronaći.

Iz opštine su demantovali glasine o instaliranju 5G opreme, označivši ih kao "neistine informacije, i laži koje neko plasira u javnost".

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sun

    15. april 2020 | 18:28

    I neka su polupali.. Nije to za dzabe.. Cim Lome u Engleskoj I jacim drzavama, ocigledno ima nesto!!! Dok smo se igrali kao deca na ulicama, u toku igre jeli pastetu I hleb, ziveli bez I kakve tehnologije, sve je bilo normalno.. Dok sad, sve ode dodjavola!!!!

  • Bane

    15. april 2020 | 18:42

    Tako treba i kod nas. Ko zna šta se kod nas tokom ovog policijskog časa radi. Antene, migranti i ko zna šta još.... Ne dozvoliti da to postoji

  • Čiča

    15. april 2020 | 17:01

    Zašto se postavlja noću?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA