≫ 

Zbogom 4G: 5G postaje standard, Xiaomi počinje da istražuje 6G

Xiaomi namerava da do kraja ove godine ugasi proizvodnju 4G pametnih telefona u korist 5G uređaja, kao i da počne sa istraživanjem 6G tehnologiju budućnosti

  • 14
Xiaomi Mi MIX Alpha Xiaomi Mi MIX Alpha / Foto: Xiaomi

Kineska kompanija Xiaomi bi do kraja ove godine trebalo da prestane sa proizvodnjom 4G pametnih telefona i da nastavi da sa proizvodnjom isključivo 5G uređaja.

Kako je, u intervjuu za kinesku agenciju Xinhua, otkrio suosnivač i izvršni direktor te kompanije Lei Jun, uz Xiaomijevu potpunu preorijentaciju na 5G uređaje planiran je i početak testiranja 6G tehnologije i razvoja satelitskog Interneta.

Osim mobilnih telefona, Xiaomi će se orijentisati na različite aspekte 5G tehnologije kao što su IoT uređaji (Internet of Things) i 5G sistema ranog upozoravanja u slučaju katastrofa koga Xiaomi razvija u saradanji sa državom.

Inače, epidemija korona virusa prema nije mnogo naštetila Xiaomiju, koji je u prvom kvartalu ove godine čak zabeležio rast. I pored toga, Lei Džun navodi da postoji problem sa manjkom 5G uređaja u skladištima zbog čega je dobijena finansijskom stimulacija kako bi se povećala njihova proizvodnja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    28. maj 2020 | 16:07

    Sve nam to dajte i 5G i 6G i Cip da zavrsimo sa tim sto pre umrecemo i ovako ko kerovi.

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    28. maj 2020 | 09:52

    Blago nama oni kreću na 6G a mi nedamo 5G.

  • Zlobex

    28. maj 2020 | 11:54

    Čemu taj 6G kad će 5G da pobije sav narod? Ne verujete? Zar vi ne čitate komentare sa portala? Tamošnji 'naučnici' su to do detalja objasnili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA