Apple potvrdio - "dvanaestica" stiže kasnije

Ovo, međutim, nije prvi put da prodaja novih iPhone uređaja neće početi u septembru...

  • 0
iPhone 12 Printscreen: Twitter/@EveryApplePro

Već neko vreme kruže priče o odlaganju početka proizvodenje novog modela iPhonea, a to je čak i proizvođač procesora Qualcomm nagovestio u svom nedavnom finansijskom izveštaju.

Potvrda te informacije stigla je juče i sa samog vrha kompanije Apple, čije je glavni finansijski direktor Luka Maestri izjavio:

- Kao što je poznato, prošle godine smo počeli sa prodajom novih iPhone-a krajem septembra. Ove godine, novi uređaji će sa zaliha biti dostupne nešto kasnije!

Maestri nije objasnio zbog čega je ove godine došlo do kašnjenja, navodi CNBC, ali bi se moglo pretpostaviti da je jedan od razloga svakako globalna pandemija korona virusa, kao i to što je kompanija imala problema u vezi da primenom novih tehnologija, prvenstveno 5G standarda.

Ovo, međutim, nije prvi put da prodaja novih iPhone uređaja neće početi u septembru, što ne znači da on neće tada biti zvanično prestavljen.

Apple je, prethodno, model iPhone X predstavio u septembru 2017. godine, ali se taj uređaj prodaji pojavio tek u novembru, a slično se dogodilo i sa modelom iPhone XR godinu dana kasnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA