Dva telefona i providni televizor: Xiaomi slavi 10. rođendan i ima nove jubilarne uređaje

Glavna ideja, koja je dovela od ogromnog uspeha kineske kompanije za samo 10 godina, bila je potpuno orjentisanje na internet kao glavni kanal za reklamiranje i prodaju

  • 2
Xiaomi Mi 10 Ultra

Foto: Xiaomi

Kineska kompanija Xiaomi ove godine obeležava deceniju postojanja i proizvodnje pametnih telefona, ali je planirano obeležavanje jubileja otkazano usled pandemije korona virusa.

Xiaomi se na tržištu pojavio nešto više od godinu dana posle prve verzije Android operativnog sistema, pa je tako postao jedan od prvih kineskih proizvođača koji je prihvatio novi softver za mobilne uređaje. Android je na Xiaomi uređajima ubrzo dobio nadogradnju u vidu MIUI korisničkog interfejsa.

Kada se prvi Xiaomi Mi 1 pojavio na tržištu koštao je 1,999 juana (288 dolara), a cela prva serija od 300.000 komada, ubrzo po predstavljanju, je rasprodata. Prvi Xioami pametni telefon bio je i prvi veliki uspeh te kompanije, budući da je prodat u više od sedam miliona komada.

Potpuno nova strategija

 

Glavna ideja, koja je i dovela od ogromnog uspeha za samo 10 godina, bila je potpuno orjentisanje na internet kao kanal za reklamiranje i prodaju, dok je korišćenje klasičnih kanala prodaje svedeno na minimum.

Prvi Redmi telefon Xiaomi je lansirao 2013. godine, kao pristupačniji "budžet" model. Taj uređaj je prodat u 44,6 miliona primeraka.

Godinu dana kasnije kreiran je plan nastanka Xiaomi ekosistema, koji je sa telefona počeo da se širi na veliki broj različitih tehničkih proizvoda koji će poneti logo kineske kompanije. Uz pomoć više od 100 startapova Xiaomi je, za samo šest godina, uspeo taj logo da stavi na više od 1.000 proizvoda. Među njima je I premijum serija Mi MIX telefona, lansirana je krajem 2016. godine.

Xiaomi uređaji danas su dostupni u 90 zemalja sveta.

Jubilarni proizvodi za 10. rođendan

 

Desetogodišnjicu postojanja Xiaomi obeležva lansiranjem tri nova "jubilarna" proizvoda: Xiaomi Mi 10 Ultra i Redmi K30 Ultra pametne telefone i Mi TV LUX Transparent Edition televizora.

Novi Mi 10 Ultra je premijum telefon vrhunskih karakteristika. Opremljen je 120X ultra zum kamerom, koja kao jedna od najboljih na svetu drži prvo mesto na prestižnoj DxO Mark listi. Telefon koji pokreće unapređeni Snapdragon 865+ čipset, dolazi sa mogućnošću brzog punjenja od 120W i bežičnog brzog punjenja od 50W.

Xiaomijeva hrabrost i snaga da se upusti u tržišnu utakmicu u premijum segmentu tržišta pametnih telefona podržana je vrhunskim tehnološkim rešenjima i inovacijama, koje se stalno istražuju i unapređuju.

Redmi K30 Ultra

Foto: Xiaomi

Redmi K30 Ultra je telefon koji prati prvobitnu filozofiju kompanije Xiaomi, nudeći fanovima jubilarni flegšip uređaj po ceni prvog Xiaomija Mi 1 od 1,999 juana (288 dolara).

I dalje nudeći najbolje performanse po razumnoj ceni, ovaj uređaj je predstavlja suštinu Xiaomi strategije stavljajući korisnika u centar svega što ta kompanija radi.

Mi TV LUX Transparent Edition je prvi providni televizor na svetu u serijskoj proizvodnji, koji nemoguće pretvara u moguće i dokazuje da je Xiaomi od samog početka uspevao da pravi kul proizvode.

Novi jubilarni premijum proizvodi na najbolji način pokazuju suštinu Brenda Xiaomi i trasiraju put za ono što nas od kineskog tehnološkog giganta očekuje u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky Laza

    12. avgust 2020 | 13:53

    Šaomiška kida!!! Ali ooozbiljno!!!

  • ...

    12. avgust 2020 | 12:30

    Sad su i preuzeli prvo mesto za kvalitet fotografija, Kinezi grabe napred...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA