Testirali smo novu Motorolu, jedan od najizdržljivijih i najglasnijih flegšip telefona na tržištu

Odlično leži u ruci, ima jednu od najvećih baterija u premijum klasi, odličan ekran i pomalo neobične dimenzije...

  • 2
Motorola Edge+ Foto: Motorola

Odmah po otpakivanju i uzimanju u ruku stiče se utisak da je Motorola Edge+ telefon koji definitivno drugačiji od drugih.

Izdužen je i uži od većine aktuelnih modela, zbog čega se mogu čuti kometari da više podseća na daljinski upravljač, nego na telefon. Uz to je prilično težak, celih 203 grama.

Zbog tih "daljinskih" dimenzija (161.1 x 71.4 x 9.6 mm), "plus" zaista odlično leži u ruci. Njegovu težinu opravdava jedna od najvećih baterija u premijum klasi, i najvećih među aktuelnim telefonima uopšte, kapaciteta 5.000mAh.

Motorola Edge+ Foto: Telegraf.rs

Uz prilično aktivnu upotrebu telefona prilikom testa, potpuno napunjena baterija trajala je puna dva dana, a nešto je čak preostalo i za treći. Baterija se, inače, puni putem brzog punjača od 18W, a uređaj podržava i brzo bežično punjenje po 15W i reverzibilno od 5W.

Edge+ trenutni je vrh ponude američkog proizvođača, i posle dužeg vremena, prva Motorola u pohodu na flegšip segment. Zato se Motorola i potrudila da njen uređaj bude dostojan supernik glavnim konkurentima.

Telefon dolazi sa velikim kapacitivnim OLED ekranom dijagonale 6,7 inča, koga pokriva Gorilla Glass 5 staklo. Taj displej, na neki način, "vraća u igru" takozvane "beskrajne" (engl. endless) ekrane, za koje se već mislilo da je njihovo vreme prošlo. "Endless display" ovde ima i zanimljive dodatne funkcije, pa tako npr. svetli u zavisnosti od notifikacije kada je telefon okrenut na ekran.

Ovaj displej omogućava prikaz visokog HDR10+ kvaliteta u rezoluciji 1.080x2.340 piksela, uz osvežavanje od 90Hz. Prikaz slike je jasan i dobar, kako u aplikacijama i prilikom surfovanja internetom, tako i tokom gledanja video sadržaja i igranja igara.

Motorola Edge+ Foto: Telegraf.rs

Upravo kod igara ovaj telefon briljira, za šta naravno može da zahvali jednom od trenutno najmoćnijih procesora za mobilne uređaje Qualcomm Snapdragon-u 865, dok je za grafiku zadužen Adreno 650. Kako igranju tako i kompletnom korisničkom iskustvu, kada je brzina rada u pitanju, doprinosi ogromnih 12GB RAM memorije.

Ovo je, inače, jedina konfiguracija (12GB/256GB) u kojoj je Motorola Edge+ dostupna, a kapacitet nije moguće proširiti upotrebom memorijskih kartica. Osim toga, SIM slot prima samo jednu karticu, što ovaj uređaj ostavlja bez mogućnosti istovremene upotrebe dve mrežne kartice.

Motorola Edge+ je opremljena sistemom od četiri kamere. Glavna je širokougaona kamera sa senzorom od 108MP (f/1.8), koga koriste i neki konkurentski modeli. Tu su i ultraširoka kamera od 16MP (f/2.2), telefoto senzor od 8MP, koji omogućava optički zum od 3X, kao i dubinski TOF senzor.

Motorola Edge+ Foto: Motorola

Ova kombinacija u stanju je da napravi snimke zaista dobrog kvaliteta, koji možda ne spada u sam vrh premijum klase, ali je više nego zadovoljavajući. Fotografije su izuzetno detaljne i bez distorzije prilikom uveličavanja na ekranu, kako telefona, tako i računara, uz jasne boje i dobar kontrast.

Kamere, takođe, podržavaju u mogućnost snimanja videa u 4K i 6K rezoluciji. Inače, jedina zamerka koja bi se mogla staviti na račun kamera, je to što su glavni modul izgleda nekako previše "rogobatno", odnosno stiče se utisak da previše "štrči" u odnosu na površinu poleđine telefona.

Motorola je posebnu pažnju, čini se i veću nego konkurencija, posvetila zvuku. Tako Edge+ nudi stereo zvuk, unapređen saradnjom sa kompanijom Waves, koji je dosta glasan i jasan. Kao specifičan "dodatak", ovaj telefon je redak flegšip uređaj opremljen klasičnim 3,5-milimetarskim ulazom za slušalice, umesto USB-C konektora sada već standardnog za ovu klasu telefona.

Motorola Edge+ Foto: Telegraf.rs

Edge+ koristi Android 10 operativni sistem i podržava 5G mrežni standard.

Na kraju se može reći da je Motorola Edge+ kvalitetan uređaj, pre svega zanimljiv kao upešan povratak tog proizvođača u sam vrh ponude. Kvalitetno je napravljen, nudi odlične preformanse i, zahvaljujući velikoj bateriji, veoma je izdržljiv u radu. S druge strane, nekima se možda neće svideti previše "zakrivljeni" ekran i neuobičajne proporcije uređaja.

Motorola Edge+ u Srbiji je dostupna po ceni od 124.999 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђурађ

    3. septembar 2020 | 19:04

    Ко купи телефон скупљи од 300 еура је за лудницу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA