Skineš telefonu kameru, a ona i dalje snima: Da li hi-tech špijunaža "silazi u narod"?

"Iskačuća" (pop-up) kamera, kod novog Vivo telefona dobila je novu funkciju, i to tako što se prethodno potpuno odvoji od uređaja...

  • 0
Oppo, selfi kamera Foto: Oppo

Taman kada smo pomislili da, bar što se dizajna tiče, industrija pametnih telefona nema mnogo toga novog da ponudi, oglasio se Vivo.

U vreme kada najveću inovaciju predstavljaju, još uvek preskupi, pametni telefoni sa ekranima na preklop, taj kineski proizvođač je ponudio inovativno rešenje selfi kamere.

Već viđena "iskačuća" (pop-up) kamera, kod novog Vivo telefona dobila je novu funkciju, i to tako što se prethodno potpuno odvoji od uređaja. Potom se može postaviti bilo gde i njome se rukovati pomoću telefona.

Novi način korišćenja kamere otvara nove mogućnosti upotrebe kamere autoru fotografija, koje tradicionalnim načinom fotografisanja ne bi bilo moguće. Ali naravno, ostavlja i prostor za zloupotrebe...

Više detalja o tehnološkom rešenjima inovativne kamere nije obljavljeno, ali se pretopstavlja da ona sa telefonom komunicira putem Bluetooth veze, piše Phonearena.

Vivo IFEA, kako je ovo rešenje kamere nazvano, za sada je samo u fazi prototipa, a koliko će zaista biti praktično u upotrebi, biće poznato tak ako telefon uđe u proizvodnju. Za sada je, očigledno, samo reč o ispipavanju tržišta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA