Poco M3: Novi kralj budžet klase sa ogromnom baterijom i kožnim kućištem

Izgleda da je Xioami ponovo uspeo da predstavi atraktivan uređaj koji za cenu nižu od 150 dolara nudi dosta toga...

  • 3
Poco M3 Foto: Poco

Još dok je Redmi u imenu nosio i Xiaomi i nije bio potpuno zaseban podbrend, kineski proizvođač je tržištu predstavio svoju treću liniju pametnih telefona - Pocophone.

Za dve godine postojanja, ovi telefoni su, zahvaljući formuli "mnogo toga za malo para", doživeli solidan uspeh, i stigli do svog trećeg izdanja - modela Poco M3.

Reč je o uređaju koga pokreće Qualcomm Snapdragon 662 procesor, u kombinaciji sa 4GB RAM memorije. Uređaj koristi Android 10 operativni sistem, "presvučen" Xiaomijevim MIUI 12 interfejsom.

Poco M3 dolazi sa LCD ekranom dijagonale 6,53-inča, u rezoluciji 1080p, sa frekvencijom osvežavanja od 60Hz. Ekran ima "zub" na sredini, sa gornje strane, u koji je smeštena selfi kamera od 8MP.

Sistem kamera ima tri senzora, od kojih glavni ima 48, dok makro i senzor za dubinu imaju po 2MP. Oni su smešteni u veliki crni ispupčeni modul ukrašen Poco logotipom.

Ovaj pametni telefon napaja baterija impresivnog kapaciteta od čak 6.000 mAh, i dolazi u verzijama sa 64 i 128GB prostora za skladištenje podataka.

Uređaj je težak 198 grama "spakovan" je u plastično kućište presvučeno kožom, koja mu dodaje notu ekskluzivnosti, i dolazi u tri boje: plavoj (Cool Blue), žutoj (Poco Yellow) i crnoj (Power Black).

Od ostalih karakteristika treba pomenuti da je uređaj dual-SIM, kao i da pored dva slota za kartice ima i odvojeni microSD slot. Poco M3 ima standardni 3,5 milimetarski ulaz za slušalice i USB-C port, dok je čitač otiska prsta smešten u taster za uključuvanje.

Uređaj će se prodavati po cenama od 149 i 169 dolara, u zavisnosti od verzije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA