Testirali smo Motorolu G9 Play – puno svega za malo para

Motorola G9 Play donosi puno toga za samo 20.990 dinara

  • 2
Motorola Foto: Motorola

Motorola iza sebe ima prilično aktivnu i uspešnu godinu. Kompanija je pored solidnog broja kvalitetnih budžetnih telefona u okviru g serije nedavno predstavila i novu generaciju svog revolucionarnog telefona na preklop Motorola razr 5G, a tu je i prvi flegšip posle niza godina u vidu edge+ modela.

Sve ovo nam govori da je Motorola napokon rešila da zaokruži svoju ponudu i u svakom segmentu ponudi kvalitetne uređaje – od onih baš jeftinih do izuzetno kvalitetnih i inovativnih.

Motorolu g9 Play možemo da pozicioniramo u srednji rang gledajući sve ono što nudi, dok je cenovno znatno ispod onoga šta konkurencija naplaćuje za slične uređaje.

Odmah nakon što smo telefon izvadili iz kutije možemo da primetimo nekoliko dizajnerskih promena u poređenju sa ranijim generacijama koje su na sebi nosile g oznaku. Možda najupečatljivija stvar su zadnje kamere koje su sada smeštene u kvadratno kućište. Celokupan utisak koji se na prvi pogled stiče je veoma pozitivan, Motorola g9 Play izgleda mnogo skuplje nego što to cena otkriva.

Motorola Foto: Motorola

Ispod je pozicioniran čitač otiska prsta koji je veoma elegantno smešten unutar Motorola logoa, čineći telefon znatno kompaktinijim i modernijim kada je izgled u pitanju. Mnogi drugi proizvođači ne pridaju previše pažnje ovom senzoru i jednostavno ga pljusnu negde na zadnjoj strani bez previše razmišljanja o tome kako će to uticati na celokupan izgled telefona.

Prednju stranu telefona zauzima 6.5-inčni LCD displej. Po uključivanju telefona očigledno je da je u pitanju LCD ekran, ali nikako ne možemo da kažemo da je loš, a tu je i nekoliko modova koji vam pomažu da slika bude baš onakva kakvu želite. Boje su jasne i prikaz je oštar, a odnos stranica ekrana od 20:9 idealan je za sve vaše multimedijalne sadržaje.

Motorola G9 Play nema zvaničnu sertifikaciju za otpornost na vodu i prašinu, ali Motorola tvrdi da dizajn ovog modela nije samo atraktivan, već predstavlja i barijeru koja telefon štiti od slučajnih polivanja. A tu je i maska koja se dobija uz telefon, i koja vam može biti od dodatne pomoći kada je zaštita telefona u pitanju.

Kamere

Motorola Foto: Motorola

Na poleđini telefona smeštene su 3 kamere – glavni 48MP senzor, 2MP Macro i 2MP dubinska kamera. Primetan je izostanak širokougaonog objektiva, što je šteta.

Ipak, boje na slikama su neutralne i nisu veštački prenaglašene. Takođe, kamere uspevaju da uhvate prilično zavidan broj detalja, čak i kada slikate u uslovima nešto lošijeg osvetljenja.

Mnogima će sigurno biti zanimljiva Macro kamera jer zaista obavlja odličan posao kada želite da se maksimalno približite nekom predmetu kako biste uhvatili svaki njegov detalj.

Specifikacije

Iza ekrana, Motorola je u g9 Play smestila Snapdragon 662 procesor i uparila ga sa 4GB RAM-a.

U pitanju je veoma sposoban procesor koji će izaći na kraj sa svim vašim potrebama i zahtevima. Dodatna prednost koja itekako poboljšava brzinu rada telefona, i koja je sada već postala Motorolina specijalnost, jeste znatno „čistija“ verzija Androida koju g9 Play koristi. Kompanija telefon ne opterećuje nepotrebnim i dupliranim aplikacijama – što Android čini gotovo fabričkim, drugim rečima, onakvim kakvim ga je Google u samom startu zamislio kada je osmišljao savršeni operativni sistem za mobilne telefone.

Još prostije, telefon nema nikakvih problema sa velikim brojem aplikacija i konstantnim multitaskingom, čak i igre rade vrlo glatko i bez ikakvih štucanja ili seckanja. Naravno, one zahtevnije će ipak predstavljati određeni izazov za telefon.

Baterija

Motorola Foto: Motorola

Motorola je u g9 Play smestila masivnu 5.000mAh bateriju koja bez ikakvih problema pruža 2 dana korišćenja bez potrebe za dodatnim punjenjem. U slučaju da ste zahtevniji korisnik, tu je i TurboPower opcija punjenja koja će vam nakon samo nekoliko minuta punjenja pružiti više sati dodatne energije za sve vaše potrebe.

Dodatne opcije

S obzirom na to da pričamo o telefonu čija cena iznosi 20.990 dinara, pravo je iznenađenje da je Motorola u g9 Play uspela da ubaci i neke prilično neočekivane stvari za ovaj cenovni rang – što je svakako za pohvalu.

Prvenstveno mislimo na NFC, a tu je i džek za slušalice, kao i otključavanje telefona licem.

Posebno koristan dodatak jeste i poseban taster za Google asistenta koji je smešten sa strane. Zahvaljujući njemu, samo jednim pritiskom možete da aktivirate glasovne komande i pitate Google asistenta sve što vas zanima, i odmah dobijete odgovor.

Zaključak

Motorola g9 Play predstavlja odličnu vrednost za novac nudeći više nego pouzdane performanse koje se mogu porediti sa onima znatno skupljih modela, a možda ih čak i nadmašiti zahvaljujući velikoj bateriji.

Dizajn telefona takođe pruža utisak znatno skupljeg telefona, a ako tome dodamo i brojne napredne funkcije koje dolaze sa ovim telefonom, vrlo lako možemo da zaključimo da je Motorola napravila veoma kvalitetan i konkurentan telefon koji bi definitivno trebalo da se nađe na vrhu liste vaših želja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA