Izbrisali ste važan SMS? Ovako možete da ga vratite

SMS poruke ne idu u "smeće", već se brišu sa uređaja. Ipak, kao i kod većine stvari, postoji rešenje...

  • 1
devojka, telefon, dopisuje se

Foto: Pixabay

Vraćanje izbrisanih SMS poruka na Android uređajima nije baš sasvim lako. Najbrži i najefikasniji način je da koristite Google Drive, odnosno da često pravite rezervne (Backup) kopije podataka.

Naravno, SMS poruke ne idu u "smeće", već se brišu sa uređaja. Ipak, kao i kod većine stvari, postoji rešenje. Ovom metodom ne možete spasiti sve, ali vas ništa ne košta da pokušate.

Kako spasiti izbrisani SMS pomoću Google Backup-a?

 

Veliki broj Android uređaja konfigurisan je tako da automatski pravi bezbednosnu kopiju na Google Drive-u. Ako vaš telefon to radi automatski, možda ćete moći da spasite izbrisane poruke.

Nažalost, čak i ako ste napravili bezbednosnu kopiju pre brisanja teksutalne poruke, moraćete da vratite telefon na fabrička podešavanja i onda na njega da vratite celu bezbednosnu kopiju. Procedura traje dugo i može da rezultirati gubitkom podataka koji su nastali nakon snimanja bezbednosne kopije, prenosi Tportal.

  1. Pokrenite Google Drive.
  2.  

  3. Odaberite tri vodoravne "crtice" u gornjem desnom uglu, pa zatim "Backups".
  4.  

  5. Ako vidite deo "This device", odaberite bezbednosnu kopiju.
  6.  

  7. Na stranici "Details" pronađite deo na kom piše SMS i proverite datum poslednjeg backup-a. Ako je datum raniji od dana kad ste izbrisali poruku, opcija resetovanja telefona dolazi u obzir. Ako nije, nemate sreće...
  8.  

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA