≫ 

Da li će "preklopnci" postati naši glavni telefoni?

Takvi telefoni će postajati sve tanji i lakši u budućnosti...

  • 0
Samsung Z Fold2, pametni telefon na preklapanje Foto: Tanjug/AP/Samsung

Pametni telefoni sa ekranima na preklop ne predstavljaju unapređenje, odnosno proširenje linije postojećih mobilnih uređaja, već potpuno novo polje na tržištu mobilnih uređaja.

Sa sledećim generacijam, takvi telefoni će postajati sve tanji i lakši u budućnosti, smatra izvršni direktor Samsunga za mobilne uređaje Li Jong Min, i dodaje da će ti uređaji omogućiti rast zasićenog tržišta telefona. To međutim nije slučaj sa akutelnim modelom Galaxy Z Fold2, teškim 282 grama, što je skoro 20 grama teže od originalnog Fold modela.

Ipak, zahvaljujući unapređenoj šarki taj uređaj je dobio nove mogućnosti korišćenja postavljanjem pod nekoliko različitih uglova. Ona je, međutim, doprinela povećanju debljine uređaja sa 15,5 na 16,8 milimetara, podesća GSM Arena.

Ipak, budući da se priča o gašenju Note serije, koju bi Fold mogao da zameni, očekuje se da će budući Galaxy Z Fold3 po ceni biti sličan "dvojci" (oko 2.000 evra), ali da će doneti unapređena tehnološka rešenja, kao što je npr. kamera ispod displeja.

Min, ipak, ne napominje koliko će vremena morati da prođe dok ovi uređaji ne postani cenovno pristupačniji širem krugu korisnika...

Video: Ova aplikacija prevodi sve što vaša mačka mjaukne u ljudski glas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA