Nova Motorola aplikacija za kameru promeniće način na koji pravite fotografije

Odlične performanse kamere su postale jedna od glavnih stvari koje korisnici danas najviše traže prilikom kupovine smartfona, i zato je Motorola odlučila da potpuno redizajnira svoju camera aplikaciju sa ciljem da bude jednostavnija za korišćenje i omogući svima da vrlo lako zabeleže najvažnije životne trenutke na uređajima svih dimenzija

  • 0
Motorola Foto: Motorola

Nove promene dozvoljavaju korisnicima da sami prilagođavaju svoje iskustvo korišćenja kamere. Redizajnirana aplikacija za kameru prvo je predstavljena sa modelom razr 5G u septembru ove godine, a biće prisutna i na svim modelima koji su predstavljeni nakon toga.

Motorola Camera 3.0 aplikacija je još jedan korak koji je Motorola napravila na svojoj misiji da demokratizuje tehnologiju i učini je dostupnom svima – bez obzira na to koliko im je skup telefon, jer svako ima pravo na fantastično korisničko iskustvo i, još važnije, dobre fotografije.

Moto Camera 3.0 donosi interfejs koji je znatno modularniji i odlično radi na svim uređajima, od telefona nižih cenovnih kategorija do telefona sa savitljivim ekranom.

Motorola Foto: Motorola

Kontrole za funkcije kao što su blic i zum sada se nalaze na pozicijama koje za korisnike imaju znatno više smisla, a AI predlozi su pomereni na vrh ekrana kako bi korisnici mogli lako da vidi kada im uređaj daje neki predlog za slikanje ili detektuje specifičnu scenu.

Sam dizajn aplikacije takođe je unapređen. Motorola se odlučila za zaobljene ivice i manje ikonica kako bi ona izgledala čistije i sa manje distrakcija.

Kamera modovi sada su pozicionirani na dnu aplikacije i korisnici mogu da biraju raspored po kom će biti prikazivani u zavisnosti od toga koji su im omiljeni.

Čak je i ikonica za aplikaciju drugačija i znatno više podseća na izgled kamere.

Ali dizajn i pozicije određenih funkcija nisu jedina promena.

Motorola Camera 3.0 donosi dobro poznate funkcije i brojna unapređenja koja se odnose na slikanje i snimanje videa:

Opcije kamere

AI

Motorola Foto: Motorola

AI optimizacija slika je unapređena i zahvaljujući AutoScene funkciji, veštačka inteligencija automatski vrši odabir pravog moda ili podešavanja kamere u zavisnosti od onoga šta slikate kako biste svaki put dobili savršenu fotografiju.

Smart composition

Smart compsition funkcija je vaš najkraći put do fotografije koja izgleda profesionalno. Kamera automatski detektuje potencijalna poboljšanja na slici i automatski generiše drugu fotografiju sa optimlalnim podešavanjima.

Google lens

Sve što je potrebno kako biste automatski uz pomoć kamere mogli da prepoznajete objekte, tekst i saznate nešto više o poznatim građevinama.

Zahvaljujući Google Lens  Smart text selection funkciji, možete da pretražujete bilo koji tekst, dodajete događa u kalendar, dobijate uputstva za navigaciju i prevodite reči.

Identifikujte objekte koji vas interesuju uz pomoć kamere  i Google će automatski izvršiti pretragu u potrazi za sličnim stvarima i saznajte više o poznatim građevinama pored kojih prolazite.

Slikajte korišćenjem gestova

Napravite savršenu grupnu fotografiju bez pomeranja prsta. Sa Auto smile funkcijom, prednje i zadnje kamere analiziraju vaše subjekte i automatski prave fotografiju kada su svi u kadru nasmejani.

Night vision

Motorola Foto: Motorola

Prebacite se u noćni režim rada kamere kako biste i u mraku zabeležili sve ono što želite bez gubitka kvaliteta slike i vidljivosti detalja na njima.

Spot Color

Motorola Foto: Motorola

Za sve sa umetničkom dušom, spot color vam dozvoljava da naglasite samo jednu boju na slici, dok se sve ostalo automatski prebacuje u crno belo boju.

Cinemagraph

Prevaziđite granice onoga što video može. Zadržite deo kadra u pokretu, a ostatak zamrznite za jedinstveno kreativan video.

Live filters

U realnom vremenu primenjujte filtere na vaš video i učinite ga još boljim i interesantnijim. Menjajte osvetljenje i kontrast vaših fotografija kako bi video bio baš u vašem stilu.

Video opcije

Spot color

Snimite pravi umetnički video naglašavanjem određenih boja u kadru, dok će sve ostale biti automatski prebačene u crno belu boju. Nakon što odaberete boju, softver automatski eliminiše sve ostale boje iz kadra.

Timelapse with Hyperlapse

Ubrzajte sve ono što snimate, i to do 32 puta kako bi izgledalo kao da se sve što snimate kreće mnogo brže.

Slow Motion

Snimajte usporeni HD video kako biste zabeleželi čak i pokrete koje vaše oči ne mogu da registruju, i to u 120 frejmova u sekundi.

Motorola Camera 3.0 aplikacija će dolaziti sa svim novim Motorola uređajima i može se preuzeti na Google Playstore prodavnici aplikacija.

Spisak Motorola telefona koji dolaze sa Camera 3.0 aplikacijom:

  • Motorola razr 5G
  • Motorola e7 Plus
  • Moto g 5G
  • Motorola G9 Power

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA